Joachim Van Doninck stelt zijn werk tentoon in architectenkantoor Tersago + Dedecker.
Volledig scherm
Joachim Van Doninck stelt zijn werk tentoon in architectenkantoor Tersago + Dedecker. © Felix Rabou

Afgestudeerde kunstenaars exposeren in Theaterbuurt

AntwerpenTijdens To Be Antwerp stellen 41 masterstudenten van Sint Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten hun werk tentoon in galerijen, designzaken, musea en juweliers rond de Sint-Jorispoort, vlak bij het Mechelseplein. Je kunt er nog het hele weekend van 11 tot 18 uur gratis terecht voor exposities , live performances en videoperformances.

  1. Op stap in de iconische, maar verloederde Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”
    PREMIUM
    Deurne

    Op stap in de iconische, maar verloeder­de Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”

    “Een bloem die uit de zon opbloeit.” De gerenommeerde Antwerpse architect Renaat Braem was lyrisch over zijn plannen voor de Arenawijk in Deurne uit de jaren zestig. Helaas werd het ontwerp slechts gedeeltelijk uitgevoerd én raakte de sociale woonwijk doorheen de jaren sterk in verval. Vandaag zijn de iconische Braemblokken zó verloederd dat huisvesting onmogelijk is geworden. Dat heeft ook de stad begrepen. Die laat de wijk straks grondig onder handen nemen. “Eindelijk”, slaken buren een kreet van opluchting. “Hier laat je toch geen mensen wonen?”