Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © VTM NIEUWS

Advocaten blijven El Kaouakibi verdedigen, maar zware straffen en verbeurdverklaring eigendommen dreigen

De advocaten van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi hebben zich gisteren voor de rechter verzet tegen een langer mandaat voor de voorlopig bewindvoerder van Let’s Go Urban. Het is één van de vele kanten aan het dossier-El Kaouakibi. Maar waarover gaat de procedure in Limburg nu ook alweer? En hoe ver staat het eigenlijk met het strafonderzoek? 

82 reacties

 • Nick Caluwé

  3 weken geleden
  Gezien de omvang van het dossier is het aannemelijk dat er pas over drie à vier jaar een proces voor de correctionele rechtbank komt. En hoeveel heeft dit zaakje van begin tot eind dan al gekost?
 • Willy Devroey

  3 weken geleden
  Natuurlijk verdedigen de advocaten haar. Als ze schuldig is worden ze niet betaald. Dan worden al haar bezittingen aangeslagen. Waarom wou ze snel alles verkopen?
 • Marcel Van Overloop

  3 weken geleden
  Het zal zijn zoals die vergoedingen voor mandaten die men openbaar zou maken, daar hoor je ook niets meer van. Dit zal ook doodbloeden anders komt er te veel tevoorschijn van anderen.
 • Yves Van Rossem

  4 weken geleden
  Als men een voorbeeldfunctie heeft in onze maatschappij dan moet je dit ook letterlijk nemen. Je moet dan ook, zoals iedere andere landgenoot, in orde zijn met alle regelgeving en dat is hier zeker niet het geval, integendeel. Ofwel had ze een rijke tante, of gewonnen met de lotto maar kan ze ook een verklaring geven hoe ze voor bijna 2.5 miljoen aan vastgoed aankocht zonder hiervoor te moeten lenen ? en dan spreken we ook nog niet over die 93.000€ die "men niet kan plaatsen" ...
 • Walter Wens

  4 weken geleden
  er is maar 93000 euro verdwenen, maar wel voor 2,5 miljoen euro vastgoed gekocht. Kan hij dat ook even komen uitleggen?
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek