Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © VTM NIEUWS

Advocaten blijven El Kaouakibi verdedigen, maar zware straffen en verbeurdverklaring eigendommen dreigen

De advocaten van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi hebben zich gisteren voor de rechter verzet tegen een langer mandaat voor de voorlopig bewindvoerder van Let’s Go Urban. Het is één van de vele kanten aan het dossier-El Kaouakibi. Maar waarover gaat de procedure in Limburg nu ook alweer? En hoe ver staat het eigenlijk met het strafonderzoek? 

82 reacties

 • Nick Caluwé

  1 jaar geleden
  Gezien de omvang van het dossier is het aannemelijk dat er pas over drie à vier jaar een proces voor de correctionele rechtbank komt. En hoeveel heeft dit zaakje van begin tot eind dan al gekost?
 • Willy Devroey

  1 jaar geleden
  Natuurlijk verdedigen de advocaten haar. Als ze schuldig is worden ze niet betaald. Dan worden al haar bezittingen aangeslagen. Waarom wou ze snel alles verkopen?
 • M Veo

  1 jaar geleden
  Het zal zijn zoals die vergoedingen voor mandaten die men openbaar zou maken, daar hoor je ook niets meer van. Dit zal ook doodbloeden anders komt er te veel tevoorschijn van anderen.
 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Als men een voorbeeldfunctie heeft in onze maatschappij dan moet je dit ook letterlijk nemen. Je moet dan ook, zoals iedere andere landgenoot, in orde zijn met alle regelgeving en dat is hier zeker niet het geval, integendeel. Ofwel had ze een rijke tante, of gewonnen met de lotto maar kan ze ook een verklaring geven hoe ze voor bijna 2.5 miljoen aan vastgoed aankocht zonder hiervoor te moeten lenen ? en dan spreken we ook nog niet over die 93.000€ die "men niet kan plaatsen" ...
 • Walter Wens

  1 jaar geleden
  er is maar 93000 euro verdwenen, maar wel voor 2,5 miljoen euro vastgoed gekocht. Kan hij dat ook even komen uitleggen?
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale recyclagefabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.