RV
Volledig scherm
© RV

Adies contactverbod met chimpansee Chita is wereldnieuws

ANTWERPENHet contactverbod dat de ZOO Antwerpen aan de Deurnese Adie Timmermans oplegde, is op enkele dagen tijd uitgegroeid tot wereldnieuws. Na berichtgeving in het Duitshet Turkshet Spaans en het Vietnamees brengen meer Amerikaanse en Britse publicaties het nieuws, waaronder de Daily Mail, een van de grootste nieuwssites wereldwijd.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Van de hik krijgen tot hartje dat plots stopt met kloppen: studenten leren prematuurtjes behandelen met levensechte babypop
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van de hik krijgen tot hartje dat plots stopt met kloppen: studenten leren prematuur­tjes behandelen met levensech­te babypop

  Hoe behandel je een ernstig prematuurtje? De studenten verpleeg- en vroedkunde van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) leren het voortaan met een babypop. De simulatiebaby, die donderdag werd voorgesteld op campus Zuid in Antwerpen, vervolledigt een ‘familie’ simulatiepoppen op KdG. “De pop ziet er levensecht uit. Ze ademt, verandert van kleur, huilt, hikt, heeft een kloppend hart, aders, bewegende armpjes en beentjes en ook pupillen.”
 2. N-VA en Groen eisen definitieve herstelling liften Voetgangerstunnel, Open Vld wil motie districtsraad niet steunen: “Onze minister is ermee bezig”
  Antwerpen

  N-VA en Groen eisen definitie­ve herstel­ling liften Voetgan­gers­tun­nel, Open Vld wil motie districts­raad niet steunen: “Onze minister is ermee bezig”

  N-VA en Groen, de twee grootste partijen in het college van het district Antwerpen, vragen via een motie aan Vlaanderen om de steeds defecte liften van de Voetgangerstunnel definitief te herstellen. Opmerkelijk: coalitiepartner Open Vld zal de motie niet steunen. De fractie wil partijgenote Lydia Peeters, bevoegd Vlaams minister in de kwestie, niet in verlegenheid brengen. “Zij is hier al hard mee bezig.”