Actrice Tine Priemtijdens #smile in het Fakkeltheater in Antwerpen.
Volledig scherm
Actrice Tine Priemtijdens #smile in het Fakkeltheater in Antwerpen. © Rebecca Tanghe

Actrice Tine Priem brengt toneelstuk in Fakkeltheater: “#smile biedt handvatten om te praten over thema’s als sociale media en burn-out”


AntwerpenOp dinsdag 30 november vindt in het Fakkeltheater in Antwerpen de première plaats van #smile. Al tweemaal moest de voorstelling uitgesteld worden vanwege corona. Het toneelstuk over mentaal welzijn bij jongeren wordt gesteund door de Koning Boudewijn Stichting en Rode Neuzen Dag. In de hoofdrollen: Tine Priem en Rudi Giron.

 1. JONGE WOLVEN. Larissa (21) creëert lingerie voor elk lichaamstype: “Laatst maakte ik nog jarretels voor een tachtigjarige klant”
  PREMIUM
  Boom/Antwerpen

  JONGE WOLVEN. Larissa (21) creëert lingerie voor elk lichaamsty­pe: “Laatst maakte ik nog jarretels voor een tachtigja­ri­ge klant”

  Borsten bestaan in alle vormen en maten. De bh’s die ze ondersteunen niet. Larissa De Borgher (21) uit Boom ondervond het in levende lijve toen ze onzekere vrouwen en soms nerveuze partners aan gepaste lingerie in de Hunkemöller hielp. De jonge wolvin richtte tijdens de coronacrisis dan maar haar eigen zaak op, waar elke vrouw een op maat gemaakt — sexy— lingeriesetje kan bestellen: “Rondborstige vrouwen moeten zo niet langer settelen voor de standaardmodellen en basic kleuren.”
 2. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”
 1. De Cliniclowns gaan digitaal: app bereikt zieke kinderen ook thuis
  Wilrijk

  De Clini­clowns gaan digitaal: app bereikt zieke kinderen ook thuis

  Met ‘zoommeetings’ zijn we allemaal wel bekend ondertussen, maar dat kan nu ook met ... Cliniclowns. Vandaag lanceren de Cliniclowns de Clinicam-app, waarmee zieke kinderen nu ook kunnen videobellen met een duo clowns, live vanuit een échte Cliniclowns controlekamer. “De app dient om de drempel te verlagen zodat we zoveel mogelijk zieke kinderen kunnen bereiken, zowel in het ziekenhuis als thuis”, vertelt Valérie Van Gastel, dagelijks bestuurder van de Cliniclowns.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.