124 actievoerders kwamen samen op het Operaplein. Volgens de politie verliep de solidariteitsactie sereen. Onder de aanwezigen telden we o.a. het Anarchistisch Collectief Antwerpen, de Linkse Socialistische Partij, Hart boven Hard en Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.
Volledig scherm
124 actievoerders kwamen samen op het Operaplein. Volgens de politie verliep de solidariteitsactie sereen. Onder de aanwezigen telden we o.a. het Anarchistisch Collectief Antwerpen, de Linkse Socialistische Partij, Hart boven Hard en Samenlevingsopbouw Antwerpen stad. © GV

Actievoerders troepen samen op Operaplein voor solidariteitsactie: “Verdomme moedig van die hongerstakers”

Antwerpen“Sammy Mahdi, uw hond laat ons koud. Mensen zonder papieren laten sterven is fout!” Deze zin weerklonk ettelijke keren door een micro op het Operaplein vandaag. Daar hielden enkele actievoerders en linkse bewegingen een solidariteitsactie voor de meer dan 400 sans-papiers die zestig dagen geleden in hongerstaking gingen in Brussel. Staatssecretaris Mahdi (CD&V) en het migratiebeleid bleken het middelpunt van kritiek. Om  15 uur kwam dan het nieuws dat de hongerstakers hun actie hebben stopgezet.