STOCK. Zware petrochemie zorgt voor luchtvervuiling in de haven van Antwerpen.
Volledig scherm
STOCK. Zware petrochemie zorgt voor luchtvervuiling in de haven van Antwerpen. © ANP

Actiegroepen dienen klacht in tegen overheid wegens slechte luchtkwaliteit: “LEZ is geen excuus om niets te doen”

AntwerpenInwoners van de stad Antwerpen en een aantal actiegroepen hebben klacht ingediend bij het parket tegen het stadsbestuur en de Vlaamse overheid. Ze zouden te weinig inspanning leveren om de schadelijke gevolgen van luchtvervuiling aan te pakken en daarmee ook een langere hospitalisatie van COVID-patiënten in de hand werken.

 1. ASSISEN. “Alleen door meteen in te grijpen, had Joël Ozuna nog kunnen leven”: wetsdokter ziet beschuldigde geen uitleg voor vele steekwonden geven
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Alleen door meteen in te grijpen, had Joël Ozuna nog kunnen leven”: wetsdokter ziet beschuldig­de geen uitleg voor vele steekwon­den geven

  Volgens wetsgeneesheer Diona D’Hondt heeft Bryan Reyes del Rosario op de dag van de reconstructie niet verklaard hoe zijn slachtoffer, Joël Ozuna, aan de meerdere steekwonden is gekomen. Nochtans komen de steken qua grootte overeen met het mes dat hij in zijn broekzak had zitten. D’Hondt benadrukte ook de ernst van de verwondingen. “Maar de steekwonde bij het hart was zonder enige twijfel de doodsoorzaak.”
 1. Rusthuizen schakelen over op pen en papier na massale cyberaanval op Antwerpse stadsdiensten
  Antwerpen

  Rusthuizen schakelen over op pen en papier na massale cyberaan­val op Antwerpse stadsdien­sten

  Onbekenden hebben in de nacht van 5 op 6 december servers van Digipolis, de IT-partner van de stad Antwerpen gehackt. Daardoor raakten tal van stadsdiensten in de problemen. Afspraken maken bij de dienst bevolking, in het containerpark of bij de politie is voorlopig onmogelijk. Ook het stedelijk onderwijs en de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf werden getroffen. Het Antwerpse parket is een opsporingsonderzoek gestart naar de nooit eerder geziene cyberaanval.