Stany Crets kreeg het zaterdag erg moeilijk toen hij naar de zaterdagmarkt aan het Theaterplein wou gaan. Archiefbeeld uit 2019, van de castvoorstelling van de Vlaamse musicalsensatie Mamma Mia!
Volledig scherm
Stany Crets kreeg het zaterdag erg moeilijk toen hij naar de zaterdagmarkt aan het Theaterplein wou gaan. Archiefbeeld uit 2019, van de castvoorstelling van de Vlaamse musicalsensatie Mamma Mia! © Kristof Ghyselinck

Acteur Stany Crets in shock door drukte in stad: “Ik stond op het Theaterplein en mocht al een jaar niet werken. En ik zag plots een groot deel van de maatschappij mij uitlachen”

AntwerpenActeur en regisseur Stany Crets postte dit weekend een opmerkelijke boodschap op zijn Facebookpagina. Op en rond het Theaterplein, met de zaterdagmarkt, was het een tijdlang heel druk. Het greep hem aan, nu hij met zoveel collega’s uit de culturele sector al een jaar geen werk meer heeft. Dit is zijn volledige bericht.

  1. INTERVIEW. Stany Crets (55) begraaft vandaag zijn moeder (85): "De laatste maanden zei ik opnieuw moeke, zoals vroeger"
    PREMIUM

    INTERVIEW. Stany Crets (55) begraaft vandaag zijn moeder (85): "De laatste maanden zei ik opnieuw moeke, zoals vroeger"

    Acteur-regisseur Stany Crets, die vandaag zijn moeder begraaft, raakt overduidelijk een gevoelige snaar met zijn pleidooi op Facebook voor een menselijker afscheid. Dat er in deze coronatijden geen ruimte is voor een koffietafel, zelfs niet eentje zonder pistolets en pinten, begrijpt hij niét. "Toch zal ik haar een onvergetelijk afscheid geven", aldus de acteur die een erg complexe band had met zijn "harde" moeder. "Door de laatste maanden voor haar te zorgen, heb ik me met veel kunnen verzoenen. Ik ben ook opnieuw 'moeke' gaan zeggen."