Stany Crets kreeg het zaterdag erg moeilijk toen hij naar de zaterdagmarkt aan het Theaterplein wou gaan. Archiefbeeld uit 2019, van de castvoorstelling van de Vlaamse musicalsensatie Mamma Mia!
Volledig scherm
Stany Crets kreeg het zaterdag erg moeilijk toen hij naar de zaterdagmarkt aan het Theaterplein wou gaan. Archiefbeeld uit 2019, van de castvoorstelling van de Vlaamse musicalsensatie Mamma Mia! © Kristof Ghyselinck

Acteur Stany Crets in shock door drukte in stad: “Ik stond op het Theaterplein en mocht al een jaar niet werken. En ik zag plots een groot deel van de maatschappij mij uitlachen”

AntwerpenActeur en regisseur Stany Crets postte dit weekend een opmerkelijke boodschap op zijn Facebookpagina. Op en rond het Theaterplein, met de zaterdagmarkt, was het een tijdlang heel druk. Het greep hem aan, nu hij met zoveel collega’s uit de culturele sector al een jaar geen werk meer heeft. Dit is zijn volledige bericht.

 1. Dader van gruwelijke steekpartij stak nieuwe vriend van ex dertien keer met groot vleesmes: “Linda zei dat de scheiding geregeld was. De moordaanslag kwam volledig onverwacht”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Dader van gruwelijke steekpar­tij stak nieuwe vriend van ex dertien keer met groot vleesmes: “Linda zei dat de scheiding geregeld was. De moordaan­slag kwam volledig onverwacht”

  De 48-jarige moordverdachte Betin A. heeft met liefst 13 messteken een einde gemaakt aan het leven van Ismet Osmanaj (52) én aan het nieuwe geluk van zijn ex-vrouw. De veertiger was door zijn ex in 2017 aan de deur gezet nadat hij haar had geslagen en de keel dichtgeknepen. De rechtbank veroordeelde hem toen tot 18 maanden cel met uitstel wegens partnergeweld. Hij respecteerde vier lang de voorwaarden die de rechter hem oplegde, tot maandag. De familie van het slachtoffer reageert verslagen.
 2. INTERVIEW. Stany Crets (55) begraaft vandaag zijn moeder (85): "De laatste maanden zei ik opnieuw moeke, zoals vroeger"
  PREMIUM

  INTERVIEW. Stany Crets (55) begraaft vandaag zijn moeder (85): "De laatste maanden zei ik opnieuw moeke, zoals vroeger"

  Acteur-regisseur Stany Crets, die vandaag zijn moeder begraaft, raakt overduidelijk een gevoelige snaar met zijn pleidooi op Facebook voor een menselijker afscheid. Dat er in deze coronatijden geen ruimte is voor een koffietafel, zelfs niet eentje zonder pistolets en pinten, begrijpt hij niét. "Toch zal ik haar een onvergetelijk afscheid geven", aldus de acteur die een erg complexe band had met zijn "harde" moeder. "Door de laatste maanden voor haar te zorgen, heb ik me met veel kunnen verzoenen. Ik ben ook opnieuw 'moeke' gaan zeggen."
 3. “Geen elitaire kringloopwinkel, wel hotspot voor circulariteit”: Circuit start zaterdag met feestelijke openingsweek
  Antwerpen

  “Geen elitaire kringloop­win­kel, wel hotspot voor circulari­teit”: Circuit start zaterdag met feestelij­ke openings­week

  Het Nieuw-Zuid krijgt zaterdag 19 juni haar eerste ‘shoppingcenter’ Circuit. Geen gewoon shoppingcenter, wel één waar circulariteit centraal staat. 17 duurzame ondernemingen, van een kapper tot een fietsherstelatelier, nemen hun intrek om buurtbewoners aan de hand van workshops bewust te maken dat spullen een tweede leven geven niet saai hoeft te zijn: “We willen hier een duurzame gemeenschap opbouwen.”