Mark Tijsmans (N-VA) ging de studenten vorige week drie dagen lang steunen in hun protest naast het stadhuis. Velen van hen kent hij ook persoonlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Tijsmans (N-VA) ging de studenten vorige week drie dagen lang steunen in hun protest naast het stadhuis. Velen van hen kent hij ook persoonlijk. © Klaas De Scheirder

Acteur en raadslid Mark Tijsmans protesteert tegen eigen partij en stapt uit politiek: “Cultuur is voor N-VA niet belangrijk”

ANTWERPEN“Ik heb níets kunnen betekenen voor cultuur deze legislatuur: de grootste teleurstelling van mijn leven én de reden waarom ik stop met politiek.” De besparing in de sector is de druppel voor acteur en auteur Mark Tijsmans, die voor N-VA in de Antwerpse gemeenteraad zetelt. “Of de partij me mijn uitspraken kwalijk neemt? Natuurlijk, maar ik kan niet langer zwijgen.”

  1. Ook Stany Crets en Peter Van Den Begin steunen cultuurprotest: “Er wordt niet geluisterd dus we gaan ons luider laten horen, én radicaler”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Ook Stany Crets en Peter Van Den Begin steunen cultuurpro­test: “Er wordt niet geluisterd dus we gaan ons luider laten horen, én radicaler”

    Dag vijf van het cultuurprotest aan het Antwerpse stadhuis heeft nog niks opgeleverd. Studenten en sympathisanten betogen er al de hele week tegen de besparingen in de sector. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) kreeg tijdens een korte passage over de Grote Markt een fluitconcert over zich heen. Met onder andere Stany Crets, Koen De Graeve, Marleen Merckx en Peter Van Den Begin schaarde bekend Vlaanderen zich net zoals maandag achter het protest. “Wat moet ik zeggen op dat zitpenningen van beleidsmakers wél geïndexeerd worden, of dat de politie een miljoen krijgt voor nieuwe stoelen? Wat moet ik daar op zeggen?”