Het justitiepaleis van Antwerpen.
Volledig scherm
Het justitiepaleis van Antwerpen. © belga

Acht jaar geëist, maar Brasschatenaar (23) toch vrijgesproken voor poging tot doodslag

Roderique V.H. (23) uit Brasschaat, die 8 jaar cel riskeerde voor poging tot doodslag, is vrijgesproken. De rechters vonden het onvoldoende bewezen dat hij twee jaar geleden een toen 16-jarige jongen had neergestoken in Merksem. De twintiger kreeg wel 18 maanden cel voor verboden wapenbezit.

1 reactie

 • paul stockmans

  2 jaar geleden
  effectieve straf van 18 maanden, en straffen beneden 3 j worden niet uitgevoerd ? Hij had verboden wapens, maar is blijkbaar een doetje ? Mijn moeder zaliger zei altijd:" geld maakt recht wat krom is" ik moet het toch gaan geloeven
 1. Antwerpse horeca-ondernemers investeerden 6.000 euro in plexi-schermen: “Nu droppen ze deze bom aan vooravond heropening, schandalig”
  ANTWERPEN

  Antwerpse horeca-onderne­mers investeer­den 6.000 euro in plexi-scher­men: “Nu droppen ze deze bom aan vooravond heropening, schandalig”

  Raphael Helsmoortel en Serge Frank, de drijvende krachten achter vijf restaurants op het Antwerpse Zuid en de catering van zowel Plein Publiek in Antwerpen als Brussel, is niet te spreken dat hij geen plexischermen op zijn terrassen mag plaatsen zodat klanten dichter bij elkaar kunnen zitten. “Ze hebben zeven maanden de tijd gehad om horeca-protocollen te schrijven en nog geen 24 uur voor heropening komen ze met deze bom van jewelste?”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”