Burgemeester Bart De Wever
Volledig scherm
Burgemeester Bart De Wever © Photo News

Academiejaar online op gang getrapt met speech van burgemeester De Wever: “We laten onze maatschappij niet verlammen, integendeel”

Met een online zitting heeft de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA) donderdag het academiejaar coronaveilig geopend. Onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) sprak de studenten toe in een videoboodschap.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Gilles Magnus dit weekend in WTCR-kampioenschap aan de slag in Aragon: “Waarom geen derde podiumplaats?”

  Gilles Magnus dit weekend in WT­CR-kampioen­schap aan de slag in Aragon: “Waarom geen derde podium­plaats?”

  De voorlaatste meeting van het FIA WTCR zou voor Gilles Magnus wel eens het etiket ‘historisch’ kunnen meekrijgen. Op het circuit van Aragon kan onze landgenoot immers zekerheid verwerven over de titel bij de ‘Rookie Drivers’. De vertegenwoordiger van het RACB National Team is echter ook vast van plan zijn Audi RS 3 LMS tussen de tenoren van dit felbetwiste kampioenschap te hijsen.
 3. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt