Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

AB InBev lanceert ‘biertrein’ en houdt zo 20.000 vrachtwagens per jaar van de weg

AB InBev haalt vanaf 2020 zo’n 20.000 vrachtwagens per jaar van de weg. De biergigant opende maandag, in aanwezigheid van minister-president Jan Jambon (N-VA), een nieuwe treinverbinding in de Antwerpse haven. Die loopt van een magazijn van Katoen Natie op de rechteroever van de Schelde naar een terminal van DP World op de linkeroever.

19 reacties

 • Christel Smet

  2 jaar geleden
  Het bier dat wordt verscheept en vervoerd per trein is voor uitvoer. Als er een spoorlijn ligt aan het bedrijf in Leuven is het makkelijk om de lijn terug open te stellen voor goederentreinen, hopelijk niet hopeloos verouderd maar dan kan InBev investeren in een nieuwe lijn samen met NMBS en Infrabel.
 • dirk verschoore

  2 jaar geleden
  als dit geen reden om om de prijzen te verhogen voor hun producten
 • Jef Pauwels

  2 jaar geleden
  Moet Jambon niet werken? Weer een snipperdag. En alcohol op het werk is al helemaal niet oké!
 • Dirk Landuyt

  2 jaar geleden
  Voor elke laadkist op de trein moeten er 2 trekkers komen. Dus geen 20.000 minder maar 20.000 meer. Van demagogie gesproken, of is het eerder zatte praat ?
 • Theo Van Hoof

  2 jaar geleden
  Veel bla bla. Hoe geraakt het bier van Leuven of Jupille in Antwerpen? Uiteraard met de vrachtwagen. Er zijn een aantal schepen met leeggoed van Leuven naar Jupille geweest. Ook met veel bla bla en poeha. Ondertussen ook al terug gestopt en rijden de vrachtwagens weer gewoon als voorheen. Reclame maken, daar gaat het hen om.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Vakbonden bouwsector herdenken slachtoffers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Vakbonden bouwsector herdenken slachtof­fers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”

  Vakbondslieden van over heel het land kwamen donderdagmiddag samen op de site van het ingestorte schoolgebouw op Nieuw Zuid om de slachtoffers te herdenken en hun nabestaanden te steunen. Hoewel de nadruk op solidariteit lag, kon een duidelijke syndicale schreeuw niet onderdrukt worden: “Onze mensen werken onder enorme tijdsdruk tussen een mierennest van verschillende aannemers.”
 2. Mantelzorgers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologische hulp aan
  ANTWERPEN

  Mantelzor­gers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologi­sche hulp aan

  Het Antwerpse stadsbestuur maakt zich ernstig zorgen over het mentaal welzijn van de 48.000 mantelzorgers die de stad rijk is. Door de pandemie en de bijhorende maatregelen hebben ze het extra zwaar en dreigen ze af te haken. Daarom worden er voor elke mantelzorger drie gratis individuele sessies voorzien met psychologische hulp. “Mantelzorg is een onmisbare schakel in ons zorgsysteem.”