De afgravingswerken voor de Montevideo-site op het Antwerpse Eilandje, waar kantoren en luxeappartementen komen, zijn begonnen.
Volledig scherm
De afgravingswerken voor de Montevideo-site op het Antwerpse Eilandje, waar kantoren en luxeappartementen komen, zijn begonnen. © RV

Aannemer Montevideo-project spaart 9.000 vrachtwagenritten uit dankzij vervoer over Schelde

De werken voor de Montevideo-site op het Antwerpse Eilandje, waar kantoren en luxeappartementen komen, zijn begonnen. Rupskranen en grondverzetmachines zullen de komende maanden zo’n 65.000 m³ grond afgraven en via de Schelde afvoeren. Er zijn 44 vrachtschepen nodig die 4.500 vrachtwagens – ofwel 9.000 ritten - op de weg zouden vervangen.

 1. Juwelenhuis Ruys is sinds dit jaar beschermd als monument: “40 achterkleinkinderen in familie maar niemand wil zaak overnemen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Juwelen­huis Ruys is sinds dit jaar beschermd als monument: “40 achter­klein­kin­de­ren in familie maar niemand wil zaak overnemen”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden aan. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. Na een bezoek aan ’t Pantoffeltje, ganterie Boon, bakkerij Goossens en In’t Zonneke gaan we langs bij de prachtige juwelierszaak van de familie Ruys.
 2. Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen, gemeenteraad beslist morgen over ruimtelijk uitvoeringsplan
  Antwerpen

  Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekers­voor­zie­nin­gen, gemeente­raad beslist morgen over ruimtelijk uitvoe­rings­plan

  De stad Antwerpen plant de bouw van nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen aan het Rubenshuis, waarbij het verhaal van Rubens rond de historische tuin georganiseerd wordt. Om dat mogelijk te maken, wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt: het RUP Rubens. Het college van de burgemeester en schepenen besliste om de definitieve vaststelling voor dit ruimtelijk uitvoeringsplan ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad op 26 oktober.