Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, KMSKA.
Volledig scherm
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, KMSKA. © BELGAIMAGE

Aanleg tuin KMSKA van start gegaan: tuin wordt uitgebreid met 36 nieuwe bomen

AntwerpenMaandag startten de werken voor de aanleg van de tuin van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het ontwerp van Team Van Meer! maakt een hedendaagse interpretatie van de historische tuin. Nieuwe aanplantingen maken van de huidige werfzone opnieuw een groene oase in de Zuidwijk. De tuin wordt symbolisch de eerste museumzaal. Er zullen ook sculpturen uit de eigen collectie getoond worden.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Been van 61-jarige vrouw raakt gekneld tussen bakfiets en roltrap in voetgangerstunnel: “Het bloed stond tot in mijn schoen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Been van 61-jarige vrouw raakt gekneld tussen bakfiets en roltrap in voetgan­gers­tun­nel: “Het bloed stond tot in mijn schoen”

  De liften in de Sint-Annatunnel zijn al geruime tijd defect, tot grote ergernis van de Antwerpenaar. En het blijft helaas niet altijd bij ergernis, zo kan de 61-jarige Griet getuigen. Zij moest afgelopen maandag noodgedwongen met haar bakfiets de roltrap op, en kwam klem te zitten tussen dat gevaarte en de zijwand. “Een flink stuk van mijn huid werd helemaal losgetrokken.”
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.