De advocaten Jos Vander Velpen en Frédéric Thiebaut vroegen vanmorgen de vrijlating van hun cliënten, omdat het assisenproces is stilgelegd.
Volledig scherm
De advocaten Jos Vander Velpen en Frédéric Thiebaut vroegen vanmorgen de vrijlating van hun cliënten, omdat het assisenproces is stilgelegd. © Gianni Barbieux/PN

Aanklager laat moordverdachten vrij omdat assisenproces is stilgelegd

Branko Stankovski en Daniël Florojkic hebben de gevangenis verlaten. De twee mannen staan terecht als de uitvoerders van de roofmoord op de 76-jarige Leopoldine De Decker. Het assisenproces is door de coronacrisis stilgelegd. De twee beloven zich op 4 mei opnieuw aan te bieden aan de gevangenis. 

 1. Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeisjes bloedneuzen sloeg en in prostitutie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”
  Izegem/Brugge

  Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeis­jes bloedneu­zen sloeg en in prostitu­tie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”

  De 28-jarige loverboy uit Izegem die vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie dwong en tot bloedens toe sloeg, moet voor tien jaar achter de tralies. Sammy L. dook ook in bed met een 13-jarig meisje, maar vond dat hij niets verkeerd deed. “Dus mijn ex’en mogen zomaar vanalles verklaren?”, sprak hij na het vonnis de rechter toe.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).