Leerlingen van De Beren in Berendrecht klommen vandaag mee aan boord van de Themis II.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van De Beren in Berendrecht klommen vandaag mee aan boord van de Themis II. © Klaas De Scheirder

Aan boord van de Themis II, waar 8.000 leerlingen dit jaar een gloednieuw lessenpakket ontdekken: “Kinderen aantonen dat de haven de levensader van België is”

AntwerpenHerinnert u zich die rondvaart in de haven van Antwerpen uit het vijfde of zesde leerjaar nog?  Jongeren gaan in 2022 nog steeds aan boord, al krijgen ze sinds kort een gloednieuw, interactief lessenpakket voorgeschoteld. Wij gingen samen met 55 Antwerpse leerlingen een tour door de dokken maken op de Themis II, het schip waarop er dit jaar zo'n 8.000 leerlingen de haven zullen ontdekken: “Op jonge leeftijd zaadjes planten zodat ze hopelijk later doorstromen naar een job in de haven.”

 1. Turkse toponderneemster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Rooseveltplaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”
  PREMIUM

  Turkse toponder­neem­ster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Roosevelt­plaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”

  In januari stond ze nog in het prestigieuze magazine Forbes als een van de 50 invloedrijkste vrouwen boven de 50, vandaag stelt Gamze Cizrelli (55) de eerste Belgische vestiging van haar internationale restaurantketen BigChefs voor. Het restaurant opent op 28 maart vlak naast het operagebouw in Antwerpen, de keten is wereldwijd bekend om een combinatie van Turkse en internationale gerechten. “Ik wil een rolmodel zijn voor andere vrouwelijke onderneemsters”, aldus Cizrelli.
  Antwerpen
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.