Het justitiepaleis in Antwerpen
Volledig scherm
Het justitiepaleis in Antwerpen © Photo News

94-jarige schuldig aan aanranding van drie bewoners in woonzorgcentrum

AntwerpenDe 94-jarige E.V. is veroordeeld tot een straf van twee jaar met uitstel voor de aanranding van verschillende bewoners van een woonzorgcentrum in Antwerpen. De man maakte drie slachtoffers op de afdeling van dementerende bewoners. 

 1. VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleuradvies van Dries Van Noten
  ANTWERPEN

  VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleurad­vies van Dries Van Noten

  356 dagen kleur in een 'nieuwe museumzaal zonder plafond’. Dat is het idee van de nieuwe tuin van het Rubenshuis die in het najaar aangelegd zal worden. De tuin moet het nieuwe onthaalgebouw met de oude kunstenaarswoning verbinden en krijgt plant- en kleuradvies van mode-ontwerper Dries Van Noten. “De nieuwe baroktuin toont elke dag andere kleurschakeringen en schittert in elk seizoen.”
 2. Autistische jongeman mag na drie weken isolatie gevangenis verlaten: “Eindelijk werd onze stem gehoord”
  Antwerpen/Hoboken

  Autisti­sche jongeman mag na drie weken isolatie gevangenis verlaten: “Eindelijk werd onze stem gehoord”

  De 25-jarige Sohaib Ahalit mag na drie weken eenzame opsluiting de gevangenis van de Begijnenstraat in Antwerpen verlaten. Hij zal met een elektronische enkelband worden opgenomen in een zorginstelling. Sohaib heeft een mentale beperking en heeft gedragsproblemen. De oplossing komt er nadat zijn familie had geprotesteerd tegen de ‘middeleeuwse toestanden’ waarin Sohaib was opgesloten.