Albert M. wordt meegesleurd in de drugshandel van zijn zoon Philip.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert M. wordt meegesleurd in de drugshandel van zijn zoon Philip. © rv

83-jarige duivenmelker riskeert tien jaar cel voor cocaïnesmokkel: “Het enige wat ik doe, is met de duiven spelen”

Dertig verdachten van de  ‘Pralinebende’ moeten zich voor de Antwerpse rechter verantwoorden voor smokkel van 332 kilo cocaïne naar Groot-Brittannië. De pakken cocaïne werden netjes tussen de dozen met pralines verstopt en in een bestelwagen door de Eurotunnel vervoerd. De drie hoofdverdachten Bart A., Philip M. en zijn vader Albert M. riskeren tot tien jaar cel. De 83-jarige Albert M . die de kassier van de bende zou zijn, begrijpt er niets van: “Het enige wat ik doe, is met de duiven spelen."  

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Hubert (68) neemt na 51 (!) jaar dienst afscheid van brandweerkorps: “Veel erge dingen meegemaakt, maar je leert daar erg snel mee omgaan”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Hubert (68) neemt na 51 (!) jaar dienst afscheid van brandweer­korps: “Veel erge dingen meegemaakt, maar je leert daar erg snel mee omgaan”

  Anderhalf jaar geleden werd de Edegemse Hubert Van Campfort (68) al geëerd voor vijftig jaar trouwe dienst bij de lokale brandweer en nu is eindelijk ook zijn pensioen gekomen. Na 51 (!) jaar vrijwilligerswerk werd hij vrijdagavond voor een laatste keer in de bloemetjes gezet door zijn kameraden en collega’s. “In goede gezondheid en schoonheid afsluiten, vandaag, nu het nog kan.”