Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) en organisator Patrick De Groote stralen, net zoals het programma van Zomer van Antwerpen.
Volledig scherm
Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) en organisator Patrick De Groote stralen, net zoals het programma van Zomer van Antwerpen. © Klaas De Scheirder

79 dagen, 30 locaties, 900 activiteiten, onder de grond en in de lucht: de Zomer van Antwerpen is begonnen

ANTWERPENZelfs in de coronazomer van 2020 slaagde het stadsfestival Zomer van Antwerpen erin vierhonderd evenementen op poten te zetten. Deze zomer, nu er weer wat meer mag, worden dat er zelfs negenhonderd. Het programma werd vrijdagmiddag eindelijk bekend gemaakt. “Van circus, muzikale comedy en live muziek tot luisterspelen in de lucht en expedities onder de grond.”

 1. Versmalde parkeerstroken op Zuid zorgen voor chaos: “Een ‘Cliootje’ past nog net maar alles wat groter is...”
  Antwerpen

  Versmalde parkeer­stro­ken op Zuid zorgen voor chaos: “Een ‘Cliootje’ past nog net maar alles wat groter is...”

  De nieuwe parkeerstroken op het Zuid zijn volgens veel buurtbewoners te smal. Zij troffen de afgelopen week hun wagen vaak met blikschade of afgebroken zijspiegels aan. Oppositiepartij CD&V reageert niet mals op de verkeerschaos die het volgens hen met zich meebrengt: “Na de saga met geverfde woonerven is dit opnieuw tekenend voor het verfpotbeleid van het huidige stad- en districtsbestuur”
 2. Bob Cools (87) heeft zijn memoires klaar: “Ik heb de ‘blauwe’ Janssens nooit het woord socialist horen gebruiken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bob Cools (87) heeft zijn memoires klaar: “Ik heb de ‘blauwe’ Janssens nooit het woord socialist horen gebruiken”

  Leven en werk van Bob Cools: ga er gerust even voor zitten. Dertig jaar lang bouwde hij in Antwerpen aan zijn socialistische visie op stadsontwikkeling. Voor zijn memoires heeft hij de wereld laten wachten tot zijn 87ste. Niet erg, want ook nu is hij nog scherp én “onvermoeibaar verontwaardigd”, zoals Tatjana Scheck (Antwerpse voorzitster van Vooruit), raak omschrijft. Voor een voordracht over Lenin of econoom John Maynard Keynes mag je hem altijd bellen. Over Patrick Janssens liever niet.