Wouter Van Besien (Groen) maakt zich ernstige zorgen over het kappen van bossen voor Oosterweel.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Van Besien (Groen) maakt zich ernstige zorgen over het kappen van bossen voor Oosterweel. © Klaas De Scheirder

60 hectare ontbossing voor Oosterweel vooral buíten Antwerpen gecompenseerd: “Wat we in de plaats krijgen, zijn schamele lapjes bos”

ANTWERPENNet geen zestig hectare bos, dat is een half Rivierenhof of negentig voetbalvelden. Zo veel grond wordt er ontbost dit en volgend jaar voor de aanleg van de Oosterweelverbinding. Oppositiepartij Groen hekelt dat er na compensatie een verlies van 26 hectare bos zal zijn, en dat die compensatie vooral in de rest van Vlaanderen wordt geplant, en níet in Antwerpen. “Een historische kaalkap zonder volwaardige compensatie in de stad.”

 1. Terug naar de roots van DYSTINCT (22), de Antwerpse hiphop-artiest die op billboards in Marokko staat: “Vertrokken met slechts 20 euro op zak, nu rij ik in een Mercedes”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Terug naar de roots van DYSTINCT (22), de Antwerpse hip­hop-ar­tiest die op billboards in Marokko staat: “Vertrokken met slechts 20 euro op zak, nu rij ik in een Mercedes”

  In Marokko staat zijn hoofd op billboards, hij reist rond in zijn eigen tourbus en zijn album werd al 52 miljoen keer gestreamd: DYSTINCT, alias Iliass Manouri (22), is hot. De Antwerpse hiphop-artiest van Marokkaanse afkomst bracht net zijn debuutplaat ‘Mon Voyage’ uit, dat twee dagen na de release al bekroond werd met een gouden plaat. Wij keerden vandaag met hem terug naar zijn roots, het voetbalveldje op de Dageraadplaats: “Ik ging van een fiets naar een Mercedes, puur door hard te werken.”
 2. In de ban van Oosterweel: themacommissie over overkapping Ring en ongerustheid in Ten Eekhovelei
  Antwerpen

  In de ban van Oosterweel: themacom­mis­sie over overkap­ping Ring en ongerust­heid in Ten Eekhovelei

  Een themacommissie van de Antwerpse gemeenteraad en enkele districtsraden buigt zich woensdagavond over de Oosterweelverbinding. Het wordt onder meer uitkijken naar het debat over de Ten Eekhovelei in Deurne-Noord. De stad biedt een aantal bewoners aan om hun woning te verkopen. Intussen dringt burgerbeweging Ringland er nog eens op aan om de Oosterweelverbinding meteen volledig te overkappen.
 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”