Passerende chauffeurs werd met behulp van spandoeken en affiches gevraagd om te claxonneren als ze akkoord gaan met de eis van PVDA: een verlaging van de btw op energie van 21 naar 6 procent.
Volledig scherm
Passerende chauffeurs werd met behulp van spandoeken en affiches gevraagd om te claxonneren als ze akkoord gaan met de eis van PVDA: een verlaging van de btw op energie van 21 naar 6 procent. © RV

“6 procent btw op energie nu”: PVDA houdt ‘toeteractie’ op het Antwerpse Kiel

AntwerpenHet uiterst linkse PVDA heeft zondagochtend een zogeheten ‘toeteractie’ gehouden op het kruispunt van de Sint-Bernardsesteenweg en de Emiel Vloorstraat op het Antwerpse Kiel. Passerende chauffeurs werd met behulp van spandoeken en affiches gevraagd om te claxonneren als ze akkoord gaan met de eis van PVDA: een verlaging van de btw op energie van 21 naar 6 procent.

 1. Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”
  Antwerpen
  84

  Bakken verontwaar­di­ging over Panos dat brood en koffiekoe­ken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt”

  Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt moederbedrijf La Lorraine dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder.
 2. INTERVIEW. Schepen Koen Kennis buigt zich over VeloVeilig Rapport: “Het toverwoord blijft: ontvlechten”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Schepen Koen Kennis buigt zich over VeloVeilig Rapport: “Het toverwoord blijft: ontvlech­ten”

  Hoe fietsveilig is jouw stad of gemeente? Die vraag stond centraal in VeloVeilig Vlaanderen, het grootste fietsonderzoek ooit in Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. De Antwerpenaar nam massaal deel: liefst 1.170 gevaarlijke Antwerpse fietspunten werden aan onze redactie gemeld. Wij trokken naar schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en legden hem de VeloVeilig-resultaten van zijn stad voor.