De deklading met de auto waarin de cocaïne werd gevonden met daarnaast andere in beslag genomen goederen.
Volledig scherm
PREMIUM
De deklading met de auto waarin de cocaïne werd gevonden met daarnaast andere in beslag genomen goederen. © Parket Antwerpen

58-jarige douanier in de cel omdat hij hielp met invoer van cocaïne in Antwerpse haven

AntwerpenIn twee Sky ECC-gerelateerde onderzoeken zijn de afgelopen dagen maar liefst negen mensen gearresteerd. In één van de twee dossiers is de hoofdrolspeler een 58-jarige douaneambtenaar die zijn functie grondig zou hebben misbruikt. Het andere onderzoekt gaat over de invoer van in totaal bijna 7 ton cocaïne. De straatwaarde wordt geraamd op zo’n 187 miljoen euro.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Nigeriaanse rap-sensatie CKay vervoegt Ronnie Flex op affiche Fire Is Gold
  BORGERHOUT

  Nigeriaan­se rap-sensatie CKay vervoegt Ronnie Flex op affiche Fire Is Gold

  Hiphop-festival Fire Is Gold nodigt de opkomende singer-songwriter CKay uit op het einde van de zomer. De zanger uit Nigeria doet daarmee zijn enige concert in België aan deze zomer. Hij scoorde al meer dan een miljard (!) streams op digitale platformen en verovert momenteel de wereld. Onder andere ook Brysa, Delany en FMG vervoegen de line-up met onder andere Ronnie Flex en Sevn Alias, die eerder al aangekondigd werden.