Nele Vekemans (49) in haar kersverse winkel.
Volledig scherm
Nele Vekemans (49) in haar kersverse winkel. © Klaas De Scheirder

50 jaar speelgoedgeschiedenis van In den Olifant verhuist met nieuwe eigenaars: “Zaak is ooit nog van mijn vader geweest, de cirkel is rond nu”

ANTWERPENWie kwalitatief en duurzaam speelgoed in Antwerpen zegt, zegt ‘In den Olifant’, al een halve eeuw lang. Nele en Bert Vekemans namen de zaak een klein jaar geleden in volle lockdown over en verhuisden dit weekend heel hun hebben en houden naar de nieuwe winkel in de Lombardenstraat. “We verkopen nu ook meer babyspeelgoed, Playmobil en wat absoluut nog ontbrak: Lego.”

 1. KALI-team legt 6,6 miljoen euro aan fraude bij Antwerpse handelszaken bloot: “Dit doen we voor handelaars die wél betrouwbaar zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  KALI-team legt 6,6 miljoen euro aan fraude bij Antwerpse handelsza­ken bloot: “Dit doen we voor handelaars die wél betrouw­baar zijn”

  Sinds de oprichting van het KALI-team in 2018 zijn in Antwerpen 32 malafide handelszaken in het kader van een gerechtelijk onderzoek gesloten. Er werd ook 6,6 miljoen euro aan fraude blootgelegd én net geen 4 miljoen euro aan goederen – onder meer 77 voertuigen – in beslag genomen. “Vooral horecazaken komen in beeld. Maar ook de telecomsector en de autoverhuur zijn betrokken”, aldus Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen