Illustratie: Spoed 112, de Ambulanciersunie en andere organisaties stelden 2 jaar geleden al een aantal posters op om geweld jegens hulpverleners tegen te gaan. De anonieme getuigenis van de ambulancier in dit verhaal is helaas niet het enige verhaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie: Spoed 112, de Ambulanciersunie en andere organisaties stelden 2 jaar geleden al een aantal posters op om geweld jegens hulpverleners tegen te gaan. De anonieme getuigenis van de ambulancier in dit verhaal is helaas niet het enige verhaal. © Spoed112.com

“5 dagen werkonbekwaam en antibiotica tegen de bijtwonde.” Ambulancier vertelt hoe 40-jarige vrouw hem te lijf ging tijdens een interventie

AntwerpenEen bijtwonde, krabwondes en enkele kniestoten. Dat is wat een ambulancier in het Antwerpse samen met zijn collega mocht incasseren toen hij afgelopen vrijdag een oproep beantwoordde van een vrouw die onder zware invloed van alcohol verkeerde. De ambulancebroeder, die anoniem wenst te blijven, vertelt hoe hij de dame probeerde te verzorgen toen ze hem plots aanviel. “Waar we niet voor hebben getekend, is om klappen te krijgen tijdens onze dienstverlening.”  

  1. Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Willem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlementslid blijven
    Antwerpen

    Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Wil­lem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlements­lid blijven

    Als Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) schepen wordt in januari, dan mag hij die job combineren met zijn zitje in het Vlaams parlement. Net geen driekwart van de leden van de Antwerpse afdeling van de liberalen heeft dat zaterdag in een stemming beslist. “Ik heb bijzonder veel goesting om erin te vliegen en mij nog meer in te zetten voor de Antwerpenaar”, reageert een opgetogen Schiltz.