Enkele ouderen van het woonzorgcentrum Maria Boodschap in Niel laten Jozef L. nietsvermoedend buiten nadat hij op rooftocht is geweest. Hij wist de code van de buitendeur niet en vroeg de bewoners om hulp.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele ouderen van het woonzorgcentrum Maria Boodschap in Niel laten Jozef L. nietsvermoedend buiten nadat hij op rooftocht is geweest. Hij wist de code van de buitendeur niet en vroeg de bewoners om hulp. © Faroek - VTM

37 maanden cel voor Tsjechische man die cash en juwelen stal van ouderen in woonzorgcentra en serviceflats: “Hij ontnam bejaarden hun meest waardevolle bezittingen.”

AntwerpenIn verschillende Europese landen had hij reeds hetzelfde gedaan, maar nu is de 52-jarige Jozef L. ook in België veroordeeld. De Tsjechische man verschafte zich tussen augustus 2019 en januari 2020 toegang tot de woningen van bejaarden in rusthuizen en stal daar onder meer cash geld en juwelen. Het werd zo erg dat de speurders het VTM-programma Faroek inschakelden om hem op te sporen. “Dat L. zich specifiek richtte tot de meest kwetsbare slachtoffers in de samenleving is bijzonder laakbaar.”