Een Scooty aan het MAS.
Volledig scherm
Een Scooty aan het MAS. © KDS

300 extra scooters van Scooty

Scooty, het deelsysteem met elektrische scooters, rolt 200 e-scooters uit in de districten buiten de Antwerpse Singel. Eind juni komen er nog eens 100 bij. Dat bevestigt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

 1. “Het begon als tijdverdrijf op wc. Daarom noem ik het ook shit-art”: Wouter Steel (46) en Eef Francx (45) exposeren voor het eerst samen
  Antwerpen

  “Het begon als tijdver­drijf op wc. Daarom noem ik het ook shit-art”: Wouter Steel (46) en Eef Francx (45) exposeren voor het eerst samen

  ‘Symbiotic’: zo zal de expositie van Wouter Steel (46) en Eef Francx (of Patteef) (45) in de Apex Gallery in Hopland heten. Van 26 november tot 31 januari is er een symbiose van de werken van de schilder en collagemaker te bewonderen, steeds met referentie naar de grote klassiekers, gevoel voor humor en toch met de vinger aan de pols van de actualiteit. “Wij maken geen kunst voor de elite.”
 2. Antwerpse Stadsschouwburg voor het eerst sinds start pandemie weer open: “Strikte maatregelen en fijne theaterbeleving staan elkaar niet in de weg”
  Antwerpen

  Antwerpse Stads­schouw­burg voor het eerst sinds start pandemie weer open: “Strikte maatrege­len en fijne theaterbe­le­ving staan elkaar niet in de weg”

  De Stadsschouwburg in Antwerpen heeft het voorbije weekend voor het eerst sinds de start van de coronacrisis weer zijn deuren geopend voor een reeks voorstellingen van de Studio 100-productie ‘Nachtwacht: Het Vampierenbal’. Slechts 5 procent van de mensen die een ticket hadden, kwam niet opdagen. “We blikken tevreden terug op een geslaagd eerste weekend”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group.
 3. Provincie beschermt 60.000 ha tropisch regenwoud: “We moeten de longen van de wereld behoeden voor verdere degradatie”
  Antwerpen

  Provincie beschermt 60.000 ha tropisch regenwoud: “We moeten de longen van de wereld behoeden voor verdere degradatie”

  De provincie Antwerpen wil tegen eind 2020 klimaatneutraal te zijn. Het gaat daarom een samenwerking aan met BOS+ om jaarlijks vierduizend ton CO2 te compenseren door de aanplant van 24 hectare bomen in het Amazonewoud. Daarnaast beschermt de provincie 60.000 hectare tropisch woud, een gebied vergelijkbaar met de totale bosoppervlakte in onze provincie.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement