De brand begon aan de achterzijde van het gebouw met huisnummer 9. Daar is blijkbaar een Afrikaans Evangelische kerk gevestigd.
Volledig scherm
De brand begon aan de achterzijde van het gebouw met huisnummer 9. Daar is blijkbaar een Afrikaans Evangelische kerk gevestigd. © JVDS

3 panden tijdelijk ontruimd door uitslaande brand vlak naast Stuivenbergziekenhuis

AntwerpenIn de Somméstraat, vlak naast het Stuivenbergziekenhuis, heeft de Antwerpse brandweer zondagnamiddag een uitslaande brand moeten aanpakken. Die ontstond aan de achterzijde van het gebouw en dreigde ook over te slaan naar andere gebouwen. Drie panden moesten tijdelijk ontruimd worden, maar niemand raakte gewond.

  1. Proefproject in Begijnenstraat voor gevangenissen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”
    Antwerpen

    Proefpro­ject in Begijnen­straat voor gevangenis­sen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”

    Eén interview en je kan beginnen als penitentiair beambte in de gevangenissen van de provincie Antwerpen. De verplichte computertesten bij het selectiebureau Selor worden afgeschaft. Met dat proefproject pakt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het personeelstekort aan in de gevangenissen van Antwerpen, Beveren en de Kempen. De nieuwe cipiers krijgen een tijdelijk contract.