Sihame El Kaouakibi schuwt de openbaarheid tegenwoordig.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi schuwt de openbaarheid tegenwoordig. © Belga

2021, het ‘annus horribilis’ van Sihame El Kaouakibi: “Ze wordt nageroepen op straat. Pijnlijk om te zien”

AntwerpenHip, knap, intelligent én razend ambitieus. Sihame El Kaouakibi (35) had álles om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan het wankelen te brengen. Maar 2021 werd het jaar waarin de liberale politica zelf, zacht uitgedrukt, aan het wankelen ging. Er was de haast continue stroom beschuldigingen van fraude waar ze zich eerst nog vurig tegen verdedigde. Maar daarna werd het oorverdovend stil. “Waar ze nu mee bezig is? De ontelbare zware klappen die ze — onterecht — kreeg, verwerken.”

  1. IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigende gijzelnemer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemeester spreken!”
    Play

    IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigen­de gijzelne­mer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemees­ter spreken!”

    De Antwerpse politie en brandweer hebben woensdag een demonstratie in Antwerpen gegeven waarbij burgemeester Bart De Wever (N-VA) optrad als gijzelnemer. In de stad is een intense samenwerking ontstaan tussen politie en brandweer in de Casualty Extraction Rescue Teams (CE-RT). De voorbije maanden werden in die teams al honderden politie- en brandweermensen opgeleid.