Tall Ships Races 2016
Volledig scherm
PREMIUM
Tall Ships Races 2016 © EPA

2.881 schepen te hulp geschoten, 90 boten van schipbreuk en 257 mensen van een gewisse dood gered: het verhaal achter de drie bijzonderste Tall Ships

We geven het u op een blaadje: volgende week zullen weer honderdduizenden nieuwsgierigen naar Antwerpen afzakken voor de Tall Ships Races. Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli meren aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rond het MAS veertig van de indrukwekkendste zeilschepen ter wereld aan. Wij wierpen een blik op de deelnemerslijst van de prestigieuze zeilwedstrijd en ontdekten drie Tall Ships met een erg bijzonder verhaal.

 1. KIJK. Oplichters saboteren auto om hem goedkoop te kunnen kopen: “Er is iets mis met uw motor, we bieden de helft”
  Wommelgem

  KIJK. Oplichters saboteren auto om hem goedkoop te kunnen kopen: “Er is iets mis met uw motor, we bieden de helft”

  De 40-jarige Pieter Goossens is afgelopen dinsdag het slachtoffer geworden van twee oplichters die geïnteresseerd waren in zijn auto. Het duo wilde de wagen, die te koop stond, komen inspecteren, maar toen ze eenmaal ter plaatse waren, probeerden ze zijn voertuig op slinkse wijze te saboteren. Zo hoopten ze Pieter ervan te kunnen overtuigen zijn ‘kapotte’ wagen goedkoop van de hand te doen. “Gelukkig ben ik hobbyist en weet ik iets van auto’s.”
 2. Economische Inspectie en Beroepsinstituut Vastgoedmakelaars (BIV) starten onderzoek naar Hans Immo: “Indicaties van misleidende handelspraktijken”

  Economi­sche Inspectie en Beroepsin­sti­tuut Vastgoedma­ke­laars (BIV) starten onderzoek naar Hans Immo: “Indicaties van misleiden­de handels­prak­tij­ken”

  Zowel de Economische Inspectie van de FOD Economie als het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) starten een onderzoek naar het vastgoedkantoor ‘Hans Immo’. Dat gebeurt nadat HLN onthulde dat het kantoor een vergelijk-website bouwde om klanten te misleiden en naar zichzelf door te sturen. “Consumenten hebben recht op correcte informatie”, reageert Staatssecretatis voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open Vld).