Een stapel slippers is een stille getuige van het feit dat 17 mensen al maandenlang op een te klein appartement samen moeten leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stapel slippers is een stille getuige van het feit dat 17 mensen al maandenlang op een te klein appartement samen moeten leven. © Jasper van der Schoot

17 Bengaalse lassers van werf Borealis komen dan toch niet op straat te staan: “Hun appartement is niet brandveilig, maar er is een oplossing in de maak.”

DeurneZeventien lassers die op de site van chemiebedrijf Borealis hebben gewerkt komen dit weekend dan toch niet op straat te staan. Dat bevestigt het kabinet van schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (Vooruit). Al sinds maart zijn de arbeiders in België en hebben ze gewerkt tegen de helft van het loon dat hen oorspronkelijk beloofd werd. Nadat de stad besloot dat hun appartement niet brandveilig was, vreesden ze eventjes dakloosheid. “Omdat velen van ons bezit thuis verkocht hebben en nog niets van ons loon gezien hebben, kunnen we ook niet naar huis.”

  1. Stéphane Demets en hekkensluiter Rupel Boom gaan op bezoek bij Patro Eisden: “Spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen”

    Stéphane Demets en hekkenslui­ter Rupel Boom gaan op bezoek bij Patro Eisden: “Spelers moeten hun verantwoor­de­lijk­heid nemen”

    De spelers van Rupel Boom staken na de nederlaag tegen Mandel United ( 1-2) vorige week de hand in eigen boezem. Met een zwakke prestatie lieten de troepen van trainer Stéphane Demets na om zelf vertrouwen te tanken en die onmacht werd nog eens extra in de verf gezet met de rode lantaarn na afloop. De ommekeer dringt zich op en die moet dan maar worden ingezet op bezoek bij Patro Eisden, ploeg in vorm met 12 op 12.