afp
Volledig scherm
© afp

16-jarige jihadbruid drie weken lang opgesloten en mishandeld in Antwerpen: "Ik was zijn fokkonijn"

De Nederlandse Anna (*) was 16 toen ze vorige zomer een tijdlang vermist werd. Uiteindelijk bleek ze in ons land te verblijven, als jihadbruid. Het meisje werd vastgehouden in een appartementje in de buurt van het Antwerpse Centraal Station. Toen de Belgische politie haar uit de klauwen van haar 39-jarige vriend bevrijdde, bleek ze al die tijd mishandeld te zijn. De Amsterdammer riskeert drie jaar cel.

83 reacties

 • Cabrioduikboot

  4 jaar geleden
  Komt goed ,vertrouw nu maar op de bekwaamheid van ons fantastisch gerecht en die man zal zeker zwaar gestraft worden....not.
 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  Mensonterend, maar het blijft een feit dat ze uit vrij wil tot de islam toetrad, en dat ze uit vrije wil met deze man meeging. Misschien moeten we onze kinderen wat meer realiteitszin onderwijzen ipv enkel seks en zo.
 • Anne Hick

  4 jaar geleden
  Mustafa weinbaum idioot het is meisje is 16 jaar he? Die lafaard heeft dat kinder gehersenspoeld. Denk is na voor ge iets zegt. En hier in België en Europa kan je als minderjarige niet trouwen zonder toestemming van de ouders .maar typish voor u soort om de schuld op het slachtoffer te steken.
 • Mustafa Weinbaum

  4 jaar geleden
  Frappant dat het meisje, dat zich vrijwillig aanbood als jihadbruid, als slachtoffer onbesproken vrijuit gaat. Het is immers algemeen gekend dat het doel van jihadbruiden het incuberen van extremisten is. Of valt dat misschien ook binnen de grenzen van de surrealistische godsdienstvrijheid? Ronduit belachelijk dat vrouwen, of meisjes, die heulen met terroristen steeds als "slachtoffers" worden opgevangen.
 • John Mertens

  4 jaar geleden
  3 jaar,dat moesten er 30 zijn
 1. "Ik zette baby's op de wereld om van hen moordenaars te maken": Britse IS-bruid vertelt waarom ze radicaliseerde
  IS

  "Ik zette baby's op de wereld om van hen moorde­naars te maken": Britse IS-bruid vertelt waarom ze radicali­seer­de

  Tania Georgelas was getrouwd met een van de leiders van terreurgroep Islamitische Staat. In een interview met 'The Atlantic' doet de 33-jarige vrouw uit de doeken waarom ze radicaliseerde, maar uiteindelijk toch wegvluchtte uit Syrië. "Ik zette kinderen op de wereld met maar één doel: ze moesten moslims en heilige strijders worden. Het was onze droom om een eigen lapje grond te hebben, een gezin te stichten en onze zonen op te leiden tot moordenaars voor de jihad." Nu woont de vrouw in Dallas, heeft ze een nieuwe relatie met een IT'er en bezoekt ze vaak een unitarische kerk. Maar de vraag blijft: valt ze wel te vertrouwen?
 2. Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
  PREMIUM
  Antwerpen

  Donderwol­ken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidiead­vies

  Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. “Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar”, aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.