De 11.500 kilo cocaïne zat verstopt in een grote zeecontainer.
Volledig scherm
De 11.500 kilo cocaïne zat verstopt in een grote zeecontainer. © Federale Politie

11,5 ton cocaïne gevonden in haven van Antwerpen: “Grootste overzeese drugsvangst ooit wereldwijd”

AntwerpenIn de haven van Antwerpen hebben speurders afgelopen week een enorme lading zuivere cocaïne gevonden. De waren zaten verstopt in 5 containers, waar zogezegd schroot in werd vervoerd, afkomstig uit Guyana, in Zuid-Amerika. De vangst heeft een connectie met de rechtszaak tegen voormalig politiechef Willy Van Mechelen die in september opgepakt werd en momenteel al vervolgd wordt voor een andere zaak van drugstransport en witwaspraktijken. De straatwaarde van de drugs wordt geschat op zo’n 900 miljoen euro. 

 1. VIDEO. Tien mensen gearresteerd nadat sfeer op Antwerps volksfeest grimmiger wordt: waterkanon op het Kiel en brandjes op Turnhoutsebaan
  KIEL/BORGERHOUT

  VIDEO. Tien mensen gearres­teerd nadat sfeer op Antwerps volksfeest grimmiger wordt: waterkanon op het Kiel en brandjes op Turnhoutse­baan

  Het groot volksfeest van de Marokkaanse gemeenschap met duizenden families in Antwerpen werd een tikkeltje grimmiger toen de zon onder ging. Op het Kiel moest het waterkanon ingezet worden omdat de massa de bevelen van de politie niet opvolgde en op de Turnhoutsebaan in Borgerhout hebben feestvierders een brandje gesticht. Er zijn in totaal tien mensen gearresteerd.
 2. Jasper Buyl ziet flitsend FT Antwerpen weer uithalen in derby tegen Malle (9-3): “Nederlaag tegen Herentals behoort meteen tot het verleden”
  Futsal eerste nationale

  Jasper Buyl ziet flitsend FT Antwerpen weer uithalen in derby tegen Malle (9-3): “Nederlaag tegen Herentals behoort meteen tot het verleden”

  Na de verrassende thuisnederlaag vorige week tegen Real Herentals heeft FT Antwerpen zich prima herpakt in de competitie. De streekderby tegen Malle werd met duidelijke 9-3-cijfers gewonnen. Na negen speeldagen blijven de Sinjoren aan de leiding staan. Vermits niet alle ploegen evenveel matchen gespeeld hebben, zegt die klassering nog niet zo veel.
 3. “Van Mechelen weet te veel, daarom is hij zo lang met rust gelaten”: oud-rechter wijdt hele hoofdstukken aan omstreden politieman in nieuw boek
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Van Mechelen weet te veel, daarom is hij zo lang met rust gelaten”: oud-rech­ter wijdt hele hoofdstuk­ken aan omstreden politieman in nieuw boek

  Oud-rijkswachter Willy Vanmechelen (77): een naam die dezer dagen overheerst in het gerechtelijke nieuws uit Antwerpen. Eerder deze maand werd hij samen met Lucio Aquino, lid van de beruchte Maasmechelse clan, opgepakt voor de invoer van minstens tien drugscontainers. En terwijl dat onderzoek nog loopt, staat hij donderdag al voor de rechter in een andere zaak rond het witwassen van drugsgeld. Geen verrassing dus dat Van Mechelen hele hoofdstukken inneemt in het nieuwe boek van gewezen rechter Walter De Smedt (71): ‘Het land van onbestrafte misdaden’. “Hoe verklaar je dat hij zo lang zijn gang kon gaan? Simpel: hij weet te veel.”