1. ‘Oostelijke Verbinding’ wordt ‘De Nieuwe Rand’: Vlaamse regering trekt mobiliteitsproject voor Antwerpse oostrand uit het slop
  Antwerpen

  ‘Oostelijke Verbinding’ wordt ‘De Nieuwe Rand’: Vlaamse regering trekt mobili­teits­pro­ject voor Antwerpse oostrand uit het slop

  ‘Oostelijke Verbinding’, dat zoekt naar mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse oostrand, wordt omgedoopt tot ‘De Nieuwe Rand’. Dat meldt de Vlaamse overheid. Het belangrijkste vraagstuk blijft hetzelfde: hoe kan het oostelijk traject van het Haventracé worden ingepast in een leefbare, groene en klimaatvriendelijke oostrand van Antwerpen?
 1. PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”
  Play
  De Kroongetuigen

  PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtof­fers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”

  In augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.
 1. Ronny Sigo van rockband The Jokers op 76-jarige leeftijd overleden: “Zelfs in zijn laatste jaren speelde hij gitaar als de beste”
  PREMIUM
  Antwerpen/Aartselaar/Schelle/Hemiksem

  Ronny Sigo van rockband The Jokers op 76-jarige leeftijd overleden: “Zelfs in zijn laatste jaren speelde hij gitaar als de beste”

  De Antwerpse muzikant Ronny Sigo is op 76-jarige leeftijd overleden. Sigo was in de jaren 60 leadgitarist bij de bekende rock-‘n-roll-formatie The Jokers, waarmee hij verscheidene hits scoorde, en werkte in de loop der jaren nog samen met onder meer Willy Sommers en Zjef Van Uytsel. Tussendoor maakte hij zelfs een uitstapje naar de Nederlandstalige rap.
 1. Revalidatiecentrum TRAINM is ‘Centre of Excellence’ van Europa: “TRAINM heeft de nodige kennis en technologieën om er een succes van te maken”
  Antwerpen

  Revalida­tie­cen­trum TRAINM is ‘Centre of Excellence’ van Europa: “TRAINM heeft de nodige kennis en technolo­gieën om er een succes van te maken”

  Twee keer goed nieuws voor TRAINM. Nadat het Antwerpse revalidatiecentrum recent een tweede uitvalsbasis in het Oost-Vlaamse Zottegem opende, kan het vanaf vandaag met het begeerde label van ‘Centre of Exellence’ van Europa pronken. Deze wordt uitgereikt door de marktleider in revalidatierobotica DIH Techology: “Een hele eer, wetende dat DIH Technology robots verkoopt aan meer dan duizend klinieken”, zegt CEO Edward Schiettecatte.

Uit-tips Antwerpen

 1. Club Vaag organiseert dj-contest voor eigen festival
  Antwerpen

  Club Vaag organi­seert dj-con­test voor eigen festival

  Club Vaag zoekt nog één dj om de affiche te vervolledigen van Vaag Outdoor, het festival dat de nachtclub in september organiseert op Spoor Oost in Antwerpen. En dat kan jij zijn. Deelnemers moeten hun dj-set uploaden, het team van Club Vaag beluistert alle sets en selecteert één naam die op zondag 4 september de Club Vaag-stage mag openen en het publiek opwarmen voor de sets van onder andere Nick Bril B2B Mosoo en nog enkele andere bekende dj’s.