Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Vier ex-Gouden Schoenen begrijpen beslissing niet om Refaelov te weren uit play-offs: “Antwerp moet nu niet kleinzielig doen”

AntwerpIn januari triomfeerde Antwerp nog met Lior Refaelov als Gouden Schoen, maar nu zal hij de Great Old door een achterdeur verlaten – zonder nog de kans in de Champions’ play-offs in schoonheid afscheid te nemen. Wij hoorden vier ex-Gouden Schoenen over de toch wel ongeziene beslissing. “Dit is belachelijk.” 

14 reacties

 • eric de baene

  3 maanden geleden
  Harry vankrinkelen : juist verwoord correcte opmerking !
 • Harry Vankrinkelen

  3 maanden geleden
  Juiste beslissing geef nu de kans aan Miyoshi die heeft al lang genoeg moeten wachten.Het is nu aan de anderen om te laten zien dat ze ook zonder Rafa kunnen... by the way na de gouden schoen waren er toch veel wedstrijden van hem met een looden schoen ( zie de waarderingscijfers toen in deze krant ).Dat hij geen nieuw contract kreeg is toch normaal want met die gouden label en de ( aanbiedingen elders ?)+ 2jarig contract was voor Antwerp te hoog gegrepen:
 • Marc Fonteyn

  3 maanden geleden
  Goed dat hij niet speelt. Achteraf geen discussie.
 • Edmond Vanderhallen

  3 maanden geleden
  De enig juiste en consequente beslissing! Een faire ploeg en een gentleman speler hadden gewacht tot na de playoffs.
 • ALAIN BOCHEM

  3 maanden geleden
  En die 1-4 thuis tegen Anderlecht op 5/4 jl. zouden die geen rol gespeeld hebben in de beslissing?
 1. Pieter Gerkens (Antwerp FC) na 0-0 tegen Club Brugge: “Geloven nog steeds in tweede plaats”
  voetbal 1A

  Pieter Gerkens (Antwerp FC) na 0-0 tegen Club Brugge: “Geloven nog steeds in tweede plaats”

  Antwerp als Club Brugge mogen blij zijn dat het reglement nu eenmaal ploegen met één punt belonen bij een gelijkspel, ook al was het een draak van een match. Dat de Great Old tegen de leider amper iets weggaf, was nog het meest positieve aan heel de avond. De knalprestatie van tegen Anderlecht kreeg geen vervolg, wist ook Pieter Gerkens. En zo blijft ook na drie speeldagen in deze Champions’ play-offs Genk de enige ploeg die al kon winnen.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 1. Vercauteren: “Ik heb alvast de intentie om te praten met Antwerp”
  Antwerp

  Vercaute­ren: “Ik heb alvast de intentie om te praten met Antwerp”

  Franky Vercauteren had er geen probleem mee om toe te geven dat Antwerp tegen Anderlecht de meest gelukkige ploeg was. “De omstandigheden vielen vandaag in ons voordeel uit, dat was in deze play-offs niet altijd het geval. Al vond ik ons tegen tien Anderlecht-spelers lang verkrampt spelen. Tegen tien spelers is het soms moeilijk, hoe raar dat ook is. Ook tijdens de pauze zag ik veel ongeduld, jongens die zeiden dat we dit en dat moesten doen. Ik heb hen gevraagd om vooral rustig te blijven. Pressen maar ook ook in organisatie spelen. Dat hebben we na de pauze gedaan, al werd het uiteindelijk nog een vreemde partij.”