Geen gezamenlijk stadion, Gheysens wil eigen droomproject en burgemeester De Wever gaat mee in verhaal: Antwerp krijgt Bosuil 2.0

AntwerpAntwerp verzamelde vanochtend de pers op de Bosuil. Voorzitter Paul Gheysens en burgervader Bart De Wever maakten bekend dat de Great Old plannen heeft om zijn stadion helemaal te renoveren. Ghelamco-patron Gheysens pootte vorig jaar al een indrukwekkende nieuwe tribune neer. De rest van het stadion moet nu volgen.

135 reacties

 • Dave Janssens

  3 jaar geleden
  Gheysens was hier de opportuniteit van De Wever te slim af ja. Net voor de verkiezingen kan die tweezak immers nauwelijks nee zeggen.
 • dave hosten

  3 jaar geleden
  Na de bouw zal Gheysens en zijn centjes vertrekken en kunnen ze terug naar af. Net als Coucke bij Anderlecht als hij nieuw stadium erdoor krijgt en (mogelijks) Verhaeghe bij Club. Voordeel van laatste is dat het nog lang zal duren en hij dus nog eventjes zijn centen in die ploeg zal steken :-)
 • bob jansens

  3 jaar geleden
  de stad voert studies uit om de mobiliteit te verbeteren; de stad gaat extra gronden ter beschikking stellen; en hoeveel subsidies gaat de stad geven voor dit project?
 • patrick pauwels

  3 jaar geleden
  Wat is eigenlijk het probleem, en waarom zouden er klachten en tegenkantingen komen? De buurt ziet er al veel beter uit sinds de bouw van tribune 1 en de infrastructuur rondom en zal bij deze verdere werken nog veel verbeteren. En nogmaals dit is een prive investering en kost de belastingbetaler geen cent.
 • Freddy De Wulf

  3 jaar geleden
  Hoopt BDW met dit project stemmen te winnen voor de komende verkiezingen ? Antwerp kan er inderdaad alleen maar baat bij hebben maar ik vind de timing toch heel opvallend. Gewoon een politiek spelletje. En het zou reeds klaar zijn in 2019 ? Gaat BDW alle klachten en tegenkantingen in de vuilbak gooien ?
 1. Clement: “Beslissing van Engels om fout te maken was de juiste” - Priske: “Vermoeidheid speelde rol na rust”
  Play
  Jupiler Pro League
  14

  Clement: “Beslissing van Engels om fout te maken was de juiste” - Priske: “Vermoeid­heid speelde rol na rust”

  Geen winnaar in de altijd fel beladen clash tussen kampioen Club Brugge en Antwerp, dat zich graag profileert als een van dé uitdagers voor Club in de titelstrijd. In die draw kon omzeggens iedereen het vinden, al hadden beide coaches net als doelpuntenmaker Vanaken en Mignolet, die met een topsave Antwerp ultiem van de winst hield, daar zo hun redenen voor.
 2. Duurste Belgische transfer ooit voor Antwerp? Bod van 12 miljoen op Braziliaanse spits FC Basel geweigerd
  Antwerp
  6

  Duurste Belgische transfer ooit voor Antwerp? Bod van 12 miljoen op Braziliaan­se spits FC Basel geweigerd

  Bommetje. Royal Antwerp Football Club wil de waardeverhoudingen in het Belgisch voetbal nog maar eens door elkaar te schudden. De Great Old kan namelijk het record van duurste inkomende transfer ooit (op naam van Standard met Zinho Vanheusden) verbreken. Zijn naam? Arthur Cabral. Antwerp deed al een bod van liefst 12 miljoen op de 23-jarige Braziliaan, zijn club FC Basel wil er echter 15.