Antwerp wil af van de verplichting om minstens zes in België opgeleide spelers in de wedstrijdkern te hebben
Volledig scherm
Antwerp wil af van de verplichting om minstens zes in België opgeleide spelers in de wedstrijdkern te hebben © Photo News

Antwerp stapt naar rechtbank en vecht regel van 6 ‘voetbalbelgen’ in wedstrijdkern aan, Pro League niet onder de indruk

AntwerpAntwerp wil af van de verplichting om minstens zes in België opgeleide spelers in de wedstrijdkern te hebben. De club stapte daarvoor zelfs naar de rechtbank, zo meldt de RTBF. Het Europees Hof van Justitie zal zich in de komende maanden over de kwestie buigen.

61 reacties

 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Antwerp zou zich moeten schamen ...! Voor mijn part 8 Belgen op het wedstrijdblad vanaf nu ...
 • Daniel Vrancken

  2 maanden geleden
  nog meer onderbetaalde minderde buitenlandse spelers op onze velden zou moeten zijn op het veld minstens 6 Belgische spelers per ploeg onze goede jeugd krijgt veel te weinig kansen
 • johan vandeweghe

  2 maanden geleden
  dat ze er gemakkelijk maar 8 van maken !!
 • rudy jacobs

  2 maanden geleden
  Ze zouden elke ploeg moeten verbieden van spelers te kopen ,van buiten de EU,en dan nog max 2 buitenlanders in de club,niet in de ploeg maar club,dit is hier belgie onze eigen jeugd krijgt nauwelijks de kans nog,gewoon omdat het geen voetbal meer is maar louter gaat om mensenhandel en geld heel veel geld.Ik denk zelfs dat er heel veel aan witwas praktijken te doen is,dat de fiscus daar eens gaat zoeken,inplaats van bij jan met de pet.
 • dretie munkies

  2 maanden geleden
  Zoals steeds tracht Antwerp via een niet-sportieve actie gelijk te halen : dat ze eerst eens maar beginnen te voetballen !
 1. ONS RAPPORT. Drie Club-spelers met 7, een 5 voor "heel bleke” De Ketelaere - Antwerp grossiert in zesjes
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  12

  ONS RAPPORT. Drie Club-spe­lers met 7, een 5 voor "heel bleke” De Ketelaere - Antwerp grossiert in zesjes

  Geen winnaar op het veld in Antwerp - Club, al wint blauw-zwart over negentig minuten op punten. Dat reflecteert zich ook in onze spelersbeoordelingen met drie bezoekers die een 7 op 10 krijgen. Bij Club bleef alleen De Ketelaere onder de verwachtingen: ‘CDK’ heeft duidelijk even nood aan wat rust. Geen 7's voor Antwerp, wel veel zessen en ook enkele jongens die ondermaats bleven. Ons individuele spelersrapport.