De vorige club­eigenaar van Anderlecht Roger Vanden Stock en spelersmakelaar Christophe Henrotay op archiefbeeld. © Photo News.
Volledig scherm
PREMIUM
De vorige club­eigenaar van Anderlecht Roger Vanden Stock en spelersmakelaar Christophe Henrotay op archiefbeeld. © Photo News. © Photo News

Wat is er gebeurd bij de verkoop van Anderlecht en hoe komt het dat Marc Coucke 5 miljoen extra moest betalen? “Dit is het topje van de ijsberg”

Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldde De Tijd en werd ook aan onze redactie bevestigd. Coucke denkt bij de verkoop 5 miljoen euro te veel betaald te hebben en zal zich burgerlijke partij stellen in de zaak. Volgens bronnen zou deze zaak “slechts het topje van de ijsberg zijn” van de constructies van het vorige bewind in de club. Een verhaal van de transfer naar Newcastle, de verkoop aan Coucke en de miljoenen voor de makelaar.

25 reacties

 • Luc Deblonde

  1 maand geleden
  Zonder Marc Coucke ging Anderlecht omvallen (kijk maar eens naar hun jaarrekeningen van destijds met een ongezond businessmodel), hij heeft ze gered net zoals hij daarvoor KV Oostende heeft gered. Helaas was zijn afscheid daar niet zo netjes onder andere door een zekere megalomanie, maar zonder hem speelde KVO een aantal reeksen lager, maar dat is het verleden. Voetbal is meer dan ooit geld, geld en geld. In het oud-Grieks heette dat "hubris", overmoed. Die ballon zal nog springen.
 • Valentin Valmont

  1 maand geleden
  Je begint geen proces als daar geen aanleiding toe is. En voor het geld moet Coucke het ook niet doen.
 • Michel Roman

  1 maand geleden
  Sinds het geld de bovenhand genomen heeft in de voetbal"sport" , is alles verziekt en herleid tot commerciële business . Dit is geen sport meer !
 • Patrick Weyers

  1 maand geleden
  Maar goed dat gewone, werkende mensen niet alles weten wat ze in het voetbal mispeuteren. Er zou niemand nog gaan kijken.
 • Davy Van Uytfang

  1 maand geleden
  Was ik dan de enige die het vreemd vond destijds dat R.vandenstock het levenswerk van zijn vader van de hand deed? Dit was al een serieus teken aan de wand!