Vincent Kompany.
Volledig scherm
Vincent Kompany. © RSCA/Photo News

Vincent Kompany stopt met voetballen en wordt per direct coach van Anderlecht: “In mijn hoofd is dit een bevrijding”

AnderlechtVincent Kompany stopt op zijn 34ste met voetballen en wordt per direct trainer van Anderlecht ter vervanging van Frank Vercauteren. Anderlecht won gisteren nog met 3-1 van STVV. “Ik wil hier minstens 4 seizoenen blijven en bewijzen dat Anderlecht modern voetbal kan brengen, met resultaten.”

166 reacties

 • eddy ceulemans

  2 jaar geleden
  Ik zou willen dat hij een wonder kan verrichten... maar ik geloof niet in mirakels. Zijn PROJECT zal niet lukken met de spelerskern die daar nu aanwezig is. De doelman is de enige op een aanvaardbaar niveau. Het middenveld heeft 0,0000005% scorend vermogen en er wordt veelvuldig balverlies geleden. Vanaf de flanken komen per match geen 5 fatsoenlijke voorzetten voor de goal ... man man man , miserie miserie... Toch wens ik je veel succes Vince.
 • jeannine devos

  2 jaar geleden
  Is goed dat hij voelt dat hij moet stoppen maar het is zeker niet fair om Vercauteren weg te sturen want hij was zeker een goede coach. Dit vind ik zeer ongepast.
 • domien deschutter

  2 jaar geleden
  Goed dat ie stopt als speler...maar ik zie nog steeds geen coach in hem. Ocharme Vercauteren...
 • Frederik Janssens

  2 jaar geleden
  Slechtste wat Anderlecht kon doen is Kompany T1 maken. Vercauteren deed het uitstekend, bedankt daarvoor Frank! Volgens mij hebben Kompany en Frank discussie gehad om Trebel en ih algemeen meer ervaren spelers in de ploeg te zetten. Vercauteren wilde dit en Kompany niet. Door dit verschil in visie mag Vercauteren het nu aftrappen. Als Kompany weer begint met volgende match Trebel op de bank te zetten en weer allemaal jonkies opstelt wordt het eenzelfde rampzalig seizoen als vorig jaar.
 • Guido Volkaerts

  2 jaar geleden
  Het is niet omdat ik op de wachtlijst sta voor een opleiding als dokter en veel doktersromannetjes lees dat ik dan ook een goed dokter ben... Als je zoveel krediet krijgt en je je alles kan veroorloven dan zal je ooit wel eens een succesje hebben maar tot op heden krijgt hij van mij de titel van "slechtste coach ooit bij Anderlecht". Elke andere coach was reeds lang ontslagen én vergeten...
 1. Felice Mazzu is de nieuwe trainer van Anderlecht: “Van Anderlecht weer nr. 1 van België maken”
  Play
  Anderlecht
  32

  Felice Mazzu is de nieuwe trainer van Anderlecht: “Van Anderlecht weer nr. 1 van België maken”

  Daar is ‘m, de nieuwe coach van RSC Anderlecht. Felice Mazzu (56) zette gisteren zijn handtekening onder een contract van onbepaalde duur op Neerpede. “Samen met Mazzu willen wij van Anderlecht opnieuw de nummer één in België maken”, zegt voorzitter Vandenhaute. Een akkoord tussen Anderlecht en Union kwam er (voorlopig) niet, waardoor Mazzu zelf z'n contract bij de vicekampioen moest verbreken.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.