Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Verheugd en triest tegelijk”: Coucke reageert op onderzoek naar gesjoemel door ex-bestuurders bij verkoop van Anderlecht

Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldde De Tijd vanmorgen op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. Marc Coucke wordt als benadeelde partij gezien. Volgens bedragen die circuleren, zou hij 5 miljoen euro te veel voor de club hebben betaald. “We onderzoeken nu of ikzelf en/of de club Anderlecht zich burgerlijke partij zal stellen”, reageert de zakenman intussen op Twitter.

 1. Moeten Marc Coucke en co 1,9 miljard euro terugbetalen aan Perrigo voor de verkoop van Omega Pharma?
  PREMIUM

  Moeten Marc Coucke en co 1,9 miljard euro terugbeta­len aan Perrigo voor de verkoop van Omega Pharma?

  Eindigt wat begon als een sprookje vandaag in een nachtmerrie? Het Belgische arbitragecentrum in Brussel beslist vanavond of Marc Coucke en co 1,9 miljard euro moeten (terug)betalen aan het Amerikaanse Perrigo voor de verkoop van Omega Pharma. Volgens de Amerikanen smukten de toenmalige eigenaars, waaronder Coucke, de winstcijfers van het bedrijf op, wat Perrigo verleidde tot een deal van 3,8 miljard euro. Of Coucke effectief (een deel van) z’n fortuin kwijtspeelt, weten we vandaag. Wat staat er precies op het spel? Wat betekent de zaak voor Marc Coucke? En hoeveel dreigt hij te verliezen?
 2. Onze chef voetbal legt uit dat RSC Anderlecht té academisch geworden is: “De club heeft een spaghetti-avond nodig”
  PREMIUM
  ANDERLECHT

  Onze chef voetbal legt uit dat RSC Anderlecht té academisch geworden is: “De club heeft een spaghetti-avond nodig”

  “RSC Anderlecht heeft geen tactisch of technisch probleem, maar een ‘menselijk’ probleem.” Dat is de conclusie van onze chef voetbal over het ‘té voetbalbelerend’ paars-wit. Hij ziet hoe Kompany soms (onbedoeld) arrogant overkomt en zijn spelers de liefde voor Anderlecht niet altijd kan overbrengen. Dat besef is ook de bureaus van ‘voetballaboratorium’ Neerpede binnengedrongen. “Verbeke en Vandenhaute willen van Anderlecht weer een hechte familie maken.”
 1. Mag Perrigo Marc Coucke en co wel openlijk fraude verwijten? “Dit kan tot nieuwe geschillen leiden”
  PREMIUM

  Mag Perrigo Marc Coucke en co wel openlijk fraude verwijten? “Dit kan tot nieuwe geschillen leiden”

  Marc Coucke en financieel fonds Waterland moeten binnen de 30 dagen zo’n 350 miljoen euro overmaken aan het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo. Als dat niet gebeurt, dreigen de Amerikanen ermee beslag te laten leggen op activa van Coucke en co. Volgens Perrigo is het bedrijf bewust misleid door “verscheidene frauduleuze handelingen”. Dat hebben de Amerikanen gezegd naar aanleiding van de arbitrage-uitspraak over de verkoop van Omega Pharma. “Het is maar de vraag of Perrigo dit soort uitspraken mág doen.”