Anderlecht verloor gisteren na een wanprestatie tegen KV Kortrijk.
Volledig scherm
Anderlecht verloor gisteren na een wanprestatie tegen KV Kortrijk. © BELGA

Verdeeldheid onder Anderlechtfans na boze brief Franstalige supportersvleugel: “Die brief is opgesteld zonder enig overleg”

AnderlechtDe Franstalige vleugel van de Anderlechtfans, de AFSA, verstuurde zondagavond na de thuisnederlaag tegen KV Kortrijk een boze brief naar Vincent Kompany en de directie van de club. Die brief zorgt voor verdeeldheid, want de Nederlandstalige fans kunnen zich er niet achter scharen.

28 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  5 dagen geleden
  @constan vriel, met alle respect maar zaken waar u niets van afweet zou u beter niet orakelen. Anderlecht betaalt geen dividend. En zoals ieder andere Belgische club komen de meeste en hoogste inkomsten uit de meerwaarde van de verkoop van spelers. Bij Anderlecht is dat vooral eigen jeugd, wat enkel een bevestiging is van de goede jeugdwerking.
 • constan vriel

  5 dagen geleden
  Frankie Albert Goethals dan mogen ze wel niet elk jaar hun beste talenten voor een zak euros van de hand doen enkel om het bestuur hun dividenden te gunnen. En DAT zit er de komende jaren aan te komen. Een RSCA fan.
 • Etienne Durinck

  6 dagen geleden
  Geen trainersdiploma maar wel meteen trainer in hoogste klasse. Ondertussen heeft hij wel de toelating gekregen om een trainersopleiding te volgen. Iets waar anderen in zijn plaats reeds jaren zitten achter te wachten. Over gefoefel gesproken.
 • Christiaan GOETHALS

  6 dagen geleden
  Ik heb daar geen hoofdpijn van, Club startte met een slechte bekermatch en vier slechte wedstrijden, en dit met volleerde spelers zoals Vanaken en Vormer. Het enige wat Vincent niet goed doet is, de spelers moeten zich enkel maar tonen op training, en houdt zich niet vast aan een opstelling die het goed doet.
 • Gilbert Vermeersch

  6 dagen geleden
  Ik begrijp die onrust en verdeeldheid, hij heeft nog niks bewezen als trainer, behalve vasthouden aan zijn filosofie gebaseerd op technisch goede spelers waar hij zijn visie wil inpompen. Maar kan die groep dat wel?
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Gesprek tussen Anderlecht-fans en CEO Donvil verloopt constructief
  Anderlecht
  2

  Gesprek tussen Anderlecht-fans en CEO Donvil verloopt construc­tief

  De meeting met de Fan Board op Anderlecht gisteravond is goed verlopen. CEO Jos Donvil stelde zich voor aan de supportersdelegatie, waarna er vragen gesteld konden worden. Dat gebeurde niet op een agressieve, maar op een constructieve manier. De scherpe brief van de Franstalige Anderlecht-fans kwam kort ter sprake, waarna andermaal bleek dat het gros van de achterban niet achter die boodschap staat. Anderlecht sluit nu de rangen en focust zich ten volle op de topper van zondag op Standard. Er zullen deze week daarom geen interviews zijn, er is wel een persconferentie met Vincent Kompany.
 1. Sep Vanmarcke ondanks valpartij derde: "Als ik op de grond lig, sta ik ook niet op het podium"
  Play

  Sep Vanmarcke ondanks valpartij derde: "Als ik op de grond lig, sta ik ook niet op het podium"

 2. "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconferentie met bloedneus
  Play
  voetbal

  "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconfe­ren­tie met bloedneus