Herman Van Holsbeeck, de oud-­topman van RSC Anderlecht, zou tijdens zijn verhoren fraude bij de verkoop van de club hebben toegegeven aan de anticorruptiespeurders van de federale politie. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Herman Van Holsbeeck, de oud-­topman van RSC Anderlecht, zou tijdens zijn verhoren fraude bij de verkoop van de club hebben toegegeven aan de anticorruptiespeurders van de federale politie. Archiefbeeld. © BELGA

Veertien verdachten vervolgd voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

In de zaak over gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub Anderlecht, heeft het federaal parket de raadkamer van Brussel gevraagd om het dossier door te verwijzen naar de correctionele rechter. Zo bericht de krant De Tijd woensdag en wordt ook bevestigd aan onze redactie. Het parket vraagt de vervolging van elf personen en drie vennootschappen voor een waaier aan feiten: oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

 1. “Wouter, u bent niet langer onze voorzitter”: deel Anderlecht-fans eist in open brief opnieuw vertrek Vandenhaute
  Anderlecht
  42

  “Wouter, u bent niet langer onze voorzitter”: deel Anderlecht-fans eist in open brief opnieuw vertrek Vandenhau­te

  Enkele belangrijke supportersgroepen hebben er genoeg van. In een nieuwe open brief eisen de fans, alweer, het vertrek van (niet-uitvoerend) voorzitter Wouter Vandenhaute. Verder breken ze een lans voor Jesper Fredberg, Kenneth Bornauw en Jean Kindermans, terwijl ze ook voor Marc Coucke nog een boodschap in petto hebben. Wordt hun standpunt niet gerespecteerd, dan dreigen ze met verdere acties.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. ‘Coucke buiten. Wouter buiten. Stap 1: Cultuuromslag? Uw ontslag!’: harde kern Anderlecht blijft protesteren
  45

  ‘Coucke buiten. Wouter buiten. Stap 1: Cultuurom­slag? Uw ontslag!’: harde kern Anderlecht blijft proteste­ren

  ‘Coucke buiten’. ‘Wouter buiten’. ‘Stap 1: cultuuromslag? Uw ontslag’. ‘Coucke: neem je verantwoordelijkheden’. De spandoeken in de hoek van het stadion in het Lotto Park spraken boekdelen, even voor de aftrap van de partij tegen Antwerp. Laat het duidelijk zijn dat de harde kern van Anderlecht na de vele wissels binnen alle paars-witte geledingen nog niet tevreden is over de gang van zaken bij hun club. Naast zwarte rook werd er ook een bommetje afgestoken.
 2. Herman Van Holsbeeck is een gevangene zoals alle andere: eigen lavabo met koud water, maar samen douchen op de gang
  PREMIUM

  Herman Van Holsbeeck is een gevangene zoals alle andere: eigen lavabo met koud water, maar samen douchen op de gang

  Geen gladgestreken kostuums en dure Rolex meer. Herman Van Holsbeeck (67) is een gevangene als alle andere. Dus draagt de gewezen voetbalmanager nu een lichtgrijs gevangenistenue. Zijn cel met lavabo met koud water en wc heeft hij voor hem alleen. Douchen daarentegen moet hij samen met andere gevangenen op de gang - om de twee dagen. “’s Avonds krijgt hij brood en beleg. Op dat moment krijgt hij ook zijn boterhammen voor de volgende ochtend.”