Vincent Kompany (archiefbeeld).
Volledig scherm
Vincent Kompany (archiefbeeld). © Photo News

Vader Kompany onthult duizelingwekkende contractcijfers van 17-jarige Vincent bij Anderlecht: “Zijn moeder vond het een ongepast salaris”

AnderlechtEen boekvoorstelling van de eerste zwarte burgemeester in ons land en toch een zaal vol sportjournalisten? Dat kan alleen in België, waar Pierre Kompany (72) ondanks zijn vele verwezenlijkingen toch vooral ‘vader van’ is. En jawel hoor, zoon Vincent daagde ook op. Een uur te laat. In de marge maakte Pierre ook de contractcijfers van een 17-jarige Vincent bij Anderlecht wereldkundig. En die zijn duizelingwekkend.

25 reacties

 • eric moerman

  4 jaar geleden
  Ongepast salaris terwijl vader en moeder profiteerden van het OCMW en in een sociale woning woonden !!!!!!
 • kamiel fremault

  4 jaar geleden
  Een voetballer verdient veel geld als hij goed is en dat duurt gemiddeld zo'n 10 jaar. Een oprotpremie, zoals slechte ceo's, die makkelijk een carrière van 45 jaar kunnen halen, krijgen ze niet. Een voetballer die niet meer presteert mag het vergeten. Idem een voetballer die gekwetst wordt en niet meer kan spelen. Ik heb 1 speler bij de jeugd gekend die verdomd goed was. Had de keuze tussen cercle, club en toen nog AS-Oostende. Koos voor AS. Zijn carrière duurde 2 mnd: knie kapotgetrapt.
 • Anita Billen

  4 jaar geleden
  Om achter een balletje te lopen en deze weer weg te sjotten zijn die wedde veel te hoog
 • Serge Godfroid

  4 jaar geleden
  Wordt tijd dat hij stopt met voetbal en echt eens gaat werken, dat geldt trouwens voor alle omhoog gevallen voetballertjes.
 • Gary De smet

  4 jaar geleden
  Verwerpelijk hoe Kompany vandaag doet. Hij onderneemt veel maar mislukt evenzeer. (Zijn café, trainer coach...) In het geval van zijn trainerschap? Moet je natuurlijk de Vraag stellen of het niet het hele bestuur is van Anderlecht dat hier in de fout ging. Immers hoe naief Kan men zijn te denken dat met zijn werwijze of visie Anderlecht in staat is om de top 3 te halen???Aan Mr Coucke vraag aub deskundige hulp en gooi het bestaand bestuur incluis de scoutingcel , artsen,de psychologen buiten.