Anderlechttrainer Vincent Kompany.
Volledig scherm
Anderlechttrainer Vincent Kompany. © Photo News

‘The Process’ van Kompany dan toch wat zichtbaar: Anderlecht in zog van absolute Europese topclubs in afgelegde afstand balcirculatie

Belgisch voetbalBij het voetbalideaal van Vincent Kompany hoort dominant balbezit met hoge balcirculatie. Uit onderzoek blijkt nu dat Anderlecht dit seizoen tot de Europese top hoort in de afgelegde afstand van de balcirculatie: paars-wit pronkt als 13de in een ranglijst van 654 clubs over 40 wereldwijde topcompetities. Onder meer Ajax, Bayern en Man. City halen de toptien.

17 reacties

 • Gio Van Gavere

  2 jaar geleden
  Ik meen dat hoe meer balcirculatie je hebt hoe minder creatief je bent? Niet? Lijkt me toch logisch, ze vinden geen gaatje dus we blijven maar rondtikken. Of hoe men toch kunstmatig probeert Kompany op te hemelen. Graag de echte cijfers, zoals acties in de 16, schoten op doel, ...
 • Stephanie Stokhuyzen

  2 jaar geleden
  Waarom nog al die aandacht voor die vergane glorie? Is al jaren een middenmoter in de competitie….. maar ja dat is part of the process.
 • FAS GOETHALS

  2 jaar geleden
  Zoals gezegd Anderlecht is goed bezig. Een ploeg met visie en een trainer met voetbalkennis. Uiteraard spelen ze voor PO1.
 • Nicole Bogaerts

  2 jaar geleden
  Bestaat er ook een rangschikking in het aantal gekregen penalty’s. Dan staat Anderlecht waarschijnlijk op de eerste plaats !
 • eric debanne

  2 jaar geleden
  Union blijft toch de ploeg van Brussel 👍 Hopelijk houden ze nog tijdje stand met punten te pakken ! Goeie collectieve geheel vechten voor mekaar met een echte goeie coach !