Refaelov was goed voor de opener in de 1-3-zege van Anderlecht.
Volledig scherm
Refaelov was goed voor de opener in de 1-3-zege van Anderlecht. © Photo News

Refaelov bewijst ongelijk van Kompany, maar denkt collectief: “Héél belangrijke zege, voor de hele club”

AnderlechtNet op de avond waarin hij eindelijk nog eens zijn kans in de basis kreeg, toonde Lior Refaelov (35) zijn kwaliteiten. In een match die op slot zat, pakte de Gouden Schoen uit met die extra aanvallende klasse om het verschil te maken. Met een schicht goed voor de 0-1 vlak voor de pauze, goal waarop Anderlecht kon bouwen in het Zwarte Land. “Nu moeten we ook doorstoten in de beker (dinsdag speelt Anderlecht in Seraing voor de Cup, nvdr) en zondag tegen Zulte Waregem”, sprak de Israëli.

11 reacties

 • Gio Van Gavere

  2 maanden geleden
  Rafa is gelijk Vormer. Als die twee spelen dan schakelt de rest van de ploeg precies ook een tandje hoger. Maw echte leiders die een ploeg op sleeptouw nemen. Kompany heeft geen enkel excuus om Rafa niet op te stellen, van Vormer weet ik het niet - nasleep corona of zo? Of de trainer tegengesproken? Dat zie ik Vormer nog wel doen.
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Kompany ongelijk ? Dat staat gelijk met vloeken in de kerk.
 • dirk verhelst

  2 maanden geleden
  Als RAFC lior en dieu had gehouden , stonden ze nu op 1 !!
 • William Van Geert

  2 maanden geleden
  Ok bedankt Rafa. Mooie goal en spat op de kruising. De rest: altijd te laat en veel balverlies. Maar goed als je scoort is je plaats bij de 11 terecht.
 • Sophia de smet

  2 maanden geleden
  Met Zirkee en koume? Twee statische spelers. Hoe kan je zo openingen bij elkaar voetballen ? Echt ! Hij mag niet onderdoen voor Clement zeker ?
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Kouamé ‘Man van de Match’ met twee goals: “Competitie of beker, we stappen altijd het veld op om te winnen”
  Play
  Beker van België
  1

  Kouamé ‘Man van de Match’ met twee goals: “Competitie of beker, we stappen altijd het veld op om te winnen”

  De man van de avond in het Lotto Park was Christian Kouamé. De Ivoriaan scoorde twee keer tegen KV Kortrijk en zit met Anderlecht in de halve finales van de beker. “We zijn op het veld gestapt met één doel: winnen”, zegt hij in bovenstaande video. “Dat is ook gelukt, omdat we allemaal die halve finale wilden halen. De beker is een trofee, dus belangrijk. We willen alles winnen, in de beker of in de competitie.”