De vorige club­eigenaar van Anderlecht Roger Vanden Stock en spelersmakelaar Christophe Henrotay op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De vorige club­eigenaar van Anderlecht Roger Vanden Stock en spelersmakelaar Christophe Henrotay op archiefbeeld. © Photo News

RECONSTRUCTIE. Welke rol speelden Van Holsbeeck en Henrotay bij de schimmige verkoop van Anderlecht en hoe komt het dat Marc Coucke 5 miljoen extra moest betalen?

Herman Van Holsbeeck is in de zaak rond makelaar Christophe Henrotay aangehouden voor onder meer vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Coucke denkt bij de verkoop 5 miljoen euro te veel betaald te hebben en heeft zich burgerlijke partij gesteld in de zaak. Een verhaal van de transfer naar Newcastle, de verkoop aan Coucke en de miljoenen voor de makelaar.

41 reacties

 • FRITS VERSTRAETEN

  4 maanden geleden
  Er blijven er nog steeds lachen en dat zijn de advocaten die wachten op de tien duizenden Euro's die zullen gespendeerd worden om de heren vrij gesproken te krijgen. En de politiek zal ze blijven steunen met ons belasting geld.
 • Marlene De Smedt

  4 maanden geleden
  Ach wat in de eretribunes gebeurt daar zal nooit iemand een ware kijk op hebben.
 • Robert Wuyten

  4 maanden geleden
  Ik denk dat het op vele plaatsen stinkt in het Belgisch voetbal!! De beerput moet geledigd worden.
 • Jos Digneffe

  4 maanden geleden
  Nu ben ik er ook zeker van. Roland Duchâtelet heeft gelijk. Standard werd geflikt in 2014 en Anderlecht ging aan de haal met de 15 miljoen verbonden aan een kwalificatie voor de CL
 • Germain De Block

  4 maanden geleden
  En is coucke een onbesproken blad bij verkoop van firma's?toevallig toch dat anderlecht weer goed vertegenwoordigd is bij coruptie.mischien kan kompagny daar eens een uiteenzetting over geven.
 1. “Verheugd en triest tegelijk”: Coucke reageert op onderzoek naar gesjoemel door ex-bestuurders bij verkoop van Anderlecht

  “Verheugd en triest tegelijk”: Coucke reageert op onderzoek naar gesjoemel door ex-bestuur­ders bij verkoop van Anderlecht

  Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregelmatigheden bij de verkoop van de voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldde De Tijd vanmorgen op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. Marc Coucke wordt als benadeelde partij gezien. Volgens bedragen die circuleren, zou hij 5 miljoen euro te veel voor de club hebben betaald. “We onderzoeken nu of ikzelf en/of de club Anderlecht zich burgerlijke partij zal stellen”, reageert de zakenman intussen op Twitter.
 1. De transformatie van Zirkzee legt Anderlecht geen windeieren: “Een artiest in het lichaam van een targetspits”
  Play
  RSC Anderlecht
  19

  De transforma­tie van Zirkzee legt Anderlecht geen windeieren: “Een artiest in het lichaam van een target­spits”

  Anderlecht staat zes punten los in de strijd om play-off 1 en dankt daarvoor: Joshua Zirkzee (20). Kompany: “Hij is stilaan de stap aan het zetten om een ander deel van zijn spel te gebruiken.” De ‘nonchalante’ artiest die een sierlijke targetspits werd - niemand bij RSCA is beslissender. En waarom dat voor Anderlecht en Nederlander een win-winsituatie is.