Vincent Kompany
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Kompany © Belga

Onze chef voetbal ziet Kompany vertrekken langs de achterdeur: “Bestuur, trainer, spelers, fans en waarnemers blijven toch achter met onverzadigd gevoel”

AnderlechtDit was het, ‘the return of the prince’. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet Vincent Kompany bij Anderlecht vertrekken langs de achterdeur. Zonder apotheose. Zonder prijs. En met Burnley Football Club wellicht als bestemming. “Op een uurtje rijden van Manchester. Dat zal vrouwlief Carla wel leuk vinden. Maar de Championship... Echt?” 

27 reacties

 • arlet myriam

  1 maand geleden
  Gelukkig voor Anderlecht dat hij vertrokken is! En hij zal het in Engeland ook niet lang uithouden als trainer!
 • hugo van der speeten

  1 maand geleden
  3 jaar lang ging het alsmaar beter worden, had zelfs inspraak in aankoop spelers . Goeie speler geweest maar als trainer een ramp,dus hoog tijd dat hij verdwijnt.dit is een zege voor Anderlecht
 • Ronny Popelier

  1 maand geleden
  Veel respect voor de persoon Vincent Kompany is hier meer dan ooit op zijn plaats. Moet het maar doen zonder steun , . In plaats van altijd af te breken. Veel succes Vincent, en succes zal hij meer dan wie ook behalen. Stel het goed en met respect voor zijn inzet.
 • van Dessel Wim

  1 maand geleden
  Wat heeft Kompany eigenlijk aan meerwaarde gebracht voor Anderlecht ... Nada, nul, zero!
 • marc castermans

  1 maand geleden
  Ik denk dat de magie op was en dat het nu inderdaad beter is om een nieuwe coach de ploeg te laten leiden. Mazzu kan een groep smeden en speelt veel meer met een type-elftal. Veel geluk Vince maar je tijd was gekomen. Bepaalde wissels hebben Anderlecht dit seizoen meer dan 5 punten gekost.
 1. ANALYSE. Waarom de wegen van Vincent Kompany en Anderlecht na drie jaar scheiden (en dat geen echte verrassing is)
  PREMIUM
  Anderlecht

  ANALYSE. Waarom de wegen van Vincent Kompany en Anderlecht na drie jaar scheiden (en dat geen echte verrassing is)

  Geen harde woorden, wel een duidelijk verschil in visie tussen bestuur en trainer. Onze Anderlecht-watcher benoemt de redenen waarom er na drie jaar een einde komt aan de samenwerking tussen Vincent Kompany en RSCA. Dat het bestuur maar raar opkeek na Kompany’s uitspraak over ‘zijn snotapen’. “En ook zijn positieve manier van communiceren zat de top van paars-wit dwars.” Een inzicht op de breuklijnen tussen coach en bestuur.