Treurnis troef bij eigenaar Coucke, sportdirecteur Verbeke en voorzitter Vandenhaute.
Volledig scherm
PREMIUM
Treurnis troef bij eigenaar Coucke, sportdirecteur Verbeke en voorzitter Vandenhaute. © rv

Onze chef voetbal stelt vast dat Anderlecht dezer dagen een middenmoter is: “Dansen doet Felice Mazzu al langer niet meer”

RSC AnderlechtWanneer één beeld meer zegt dan duizend woorden. De droefenis was groot bij de Heilige Drievuldigheid van RSC Anderlecht na de 0-1-thuisnederlaag tegen Charleroi. Onze chef voetbal Niels Poissonnier analyseert het paars-witte treurspel en stelt vast dat Felice Mazzu (voorlopig) nog de nodige steun geniet. “Al straalt ook hij door de malaise een zekere tristesse uit - laat staan dat hij nog danst zoals vorig seizoen bij Union.”

29 reacties

 • Chantal Favril

  2 maanden geleden
  Zou Marc Coucke zoals Bart Verhaeghe bij het grote Club Brugge 'zijn' Anderlecht niet gaan leiden zoals een moderne onderneming? Welnu, in het bedrijfsleven past men de volgende regel toe wanneer de zaken niet lopen zoals ze zouden moeten lopen: Cut your losses! Misschien kan hij zijn aandelen beter snel van de hand doen en ze bijvoorbeeld verkopen aan de lokale slager en/of banketbakker met een hart voor Anderlecht. Deze laatsten zullen de aandelen vandaag wél kunnen betalen.
 • Patrick Moers

  2 maanden geleden
  Gelukkig is Zulte Waregem,Oostende en Mechelen nog zwakker dan RSCA. Anders spelen ze tegen degradatie.
 • Jean Pierre Tibermont

  2 maanden geleden
  Zonder echte spitsen geen goals dat is het probleem RSCA heeft de zwakste voorlinie van de JPL !
 • ruddy claerhout

  2 maanden geleden
  Sylva kan beter mekkeren dan shotten, geen wonder dat ze hen verhuren. Verschaeren in de picture gezet door de bondscoach, niveau 1B Hoedt niet goed genoeg in het buitenland, kan het wel goed uitleggen maar uitvoeren ? Esposito, 0 Debast, geen toegevoegde waarde voor het aanvallend voetbal dat Anderlecht zou moeten spelen, niveau Verschaeren. Om van de rest nog maar te zwijgen. Staan nog redelijk hoog met deze ploeg
 • nico baelde

  2 maanden geleden
  Ik denk dat er maar 1 oplossing mogelijk is voor rsca om uit de impasse te komen namelijk Roberto Martinez als coach aanstellen. Deze positivo ziet namelijk talenten in Anderlecht die er gewoon niet zijn en geeft dus het bestuur gelijk dat er genoeg voetballend vermogen is, dus 2 vliegen in 1 klap. En dan maken de RD misschien toch nog een kleine kans te schitteren in Qatar.
 1. REACTIES. Bilal El Khannouss: “Maak straks mijn koffer voor Qatar” - Hannes Delcroix: “WK-break gebruiken om de hoofdjes even leeg te maken
  Play
  Jupiler Pro League
  3

  REACTIES. Bilal El Khannouss: “Maak straks mijn koffer voor Qatar” - Hannes Delcroix: “WK-break gebruiken om de hoofdjes even leeg te maken

  Een nieuwe nederlaag voor Anderlecht, een nieuwe overwinning voor Racing Genk. Het contrast tussen beide clubs kan na 17 speeldagen - de helft van de reguliere competitie - niet groter zijn. Hannes Delcroix noemt de elfde plaats “treurig”. “Als Anderlecht zijnde moet je bovenin meedraaien en meedoen voor de play-offs.” Een andere sfeer bij Genk-speler Bilal El Khannouss, maar: “Over de titel wordt er nog niet gesproken.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.