Sporteconoom Thomas Peeters over de rode cijfers van Anderlecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Sporteconoom Thomas Peeters over de rode cijfers van Anderlecht. © BELGA/Photo News

Ondanks monsterverlies denkt sporteconoom dat toekomst RSCA rooskleurig is: “Anderlecht kan weer de rijkste club van België worden”

AnderlechtAnderlecht is financieel opnieuw de slechtste leerling van de klas. Toch vindt sporteconoom Thomas Peeters dat paars-wit de toekomst met vertrouwen tegemoet mag zien. Zijn visie in vier vragen. “Anderlecht heeft zo veel troeven in handen.”

8 reacties

 • jos jansen

  1 jaar geleden
  Als Coecke weg gaat is het gedaan met Anderlecht!
 • jos kenis

  1 jaar geleden
  Dat geld is ons probleem niet, ons gaat het om het voetbal op de grasmat.
 • Sven Vandevyvere

  1 jaar geleden
  De operatie Schone Schijn is begonnen. De pers moet ingepalmd worden met mooie verhalen.
 • Thomas Vermeiren

  1 jaar geleden
  Enige troef die ze hebben is het geld van Coecke
 • Dominique ROSIER

  1 jaar geleden
  Het geld van de champions league deelname maakt een te groot verschil!Top sport,ok!Toch is het financieel verschil tussen deelname en geen deelname te groot.
 1. “Take it in your face!”: Anderlecht-aanvoerder Vertonghen kreeg tegen Antwerp micro mee en dat leverde opvallende beelden op
  Anderlecht
  5

  “Take it in your face!”: Anderlecht-aanvoerder Vertonghen kreeg tegen Antwerp micro mee en dat leverde opvallende beelden op

  Als u de wedstrijd afgelopen weekend tegen Antwerp zag, kon u alleen maar vaststellen dat Anderlecht-aanvoerder Jan Vertonghen opnieuw bij de beteren bij paars-wit was. Wat u wellicht nog níet wist: de 35-jarige Rode Duivel kreeg voor de gelegenheid ook een micro opgespeld. Van het onderonsje met Antwerp-kapitein, vriend en “strijder” Toby Alderweireld bij de aftrap, over het “alibi-drukzetten” van een Antwerp-speler tot de “take it in your face!” tegen zijn ploegmaats bij een vrije trap voor de vijand: het komt allemaal in bod in een video van ruim tien minuten.
 2. Historisch: geen enkele keeper deed laatste 35 (!) jaar beter dan Anderlecht-held Bart Verbruggen
  26

  Historisch: geen enkele keeper deed laatste 35 (!) jaar beter dan Anderlecht-held Bart Verbruggen

  De held van de paars-witte natie? Doelman Bart Verbruggen. Hij moest zich in de penaltyreeks geen enkele keer omdraaien en loodste zo Anderlecht naar de volgende ronde van de Conference League. Extra fraai: de Nederlander is de eerste doelman in 35 (!) jaar die geen goal slikt in een shoot-out van een Europese competitie. “Of ik nu een specialist ben? Laat ons daar nog één match mee wachten.” Hij werd alvast wel verkozen tot speler van de week in de Conference League.
 1. Coucke en Vandenhaute gaan praten met fans van Anderlecht in de hoop rust te herstellen binnen club
  RSC Anderlecht
  27

  Coucke en Vandenhau­te gaan praten met fans van Anderlecht in de hoop rust te herstellen binnen club

  Nadat de zege van Anderlecht zondag tegen Sint-Truiden overschaduwd werd door supportersprotest vanuit de harde kern van paars-wit, plant het bestuur van Anderlecht een nieuw overlegmoment met de fans. Begin volgende week wordt er wellicht samengezeten en ditmaal zouden naast CEO Sports Jesper Fredberg ook eigenaar Marc Coucke en niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute present tekenen. Waaruit blijkt dat die twee laatste nog steeds op dezelfde golflengte zitten.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.