Amadou Diawara in het shirt van Anderlecht.
Volledig scherm
Amadou Diawara in het shirt van Anderlecht. © RSCA Studio

Officieel: Anderlecht plukt Diawara weg bij AS Roma, Guineeër wordt nieuwe zes van paars-wit - Olsson trekt naar Denemarken

AnderlechtEen succesvolle zoektocht naar power en vuur. Anderlecht besefte dat zijn middenveld nog wat extra strijdlust kan gebruiken en vond die bij Amadou Diawara (25). De Guineeër komt over van AS Roma en tekende voor drie seizoenen. Diawara komt, Kristoffer Olsson gaat. De Zweed had nog minder uitzicht op minuten en trekt op huurbasis naar het Deense FC Midtjylland.

34 reacties

 • john dewit

  3 maanden geleden
  Goed van Verbeke en voor de bezorgde supporters van Brugge goed voor de boekhouding want kost weinig!🤐
 • Frederik Jansens

  3 maanden geleden
  Wat een blunder van Olsson weg te doen. Enige mature speler die Anderlecht nog had op het middenveld. Met jonkies Kana en Arnstad zal het zeker niet lukken.
 • Ronny Cypers

  3 maanden geleden
  2 jaar geleden voor 23 miljoen gekocht en nu weggedaan voor 2 miljoen? Die zijn blijkbaar blij dat ze er van af zijn daar. Maar voor België zal hij wel goed genoeg zijn.
 • Fred De Bakker

  3 maanden geleden
  En als het niets wordt ga je die ook nog aan 2 miljoen verkopen en verlies je niets. In tegenstelling tot wanneer je 16 miljoen geeft aan 27 jarige en dit niets wordt en moet verkopen op zijn 29ste. Niets dan voordelen dus.
 • Guy Chaves Daguilar

  3 maanden geleden
  Dit is het type dat we nodig hadden: Afrikaanse power en uithoudingsvermogen. Ik ken hem niet maar dit is een goeie cast, lijkt me. Als deze flopt - de kans lijkt me klein gezien de ploegen waar hij speelde en de clubs die interesse hadden - dan scheuren ze alvast hun broek niet. Het enige jammere is dat deze speler allicht 0,0 wedstrijdritme heeft en dus wat tijd gaat nodig hebben.