Abdoulay Diaby, vanavond de tweede spits bij Anderlecht naast Nmecha tegen Cercle.
Volledig scherm
PREMIUM
Abdoulay Diaby, vanavond de tweede spits bij Anderlecht naast Nmecha tegen Cercle. © Photo News

Met Nmecha én Diaby op zoek naar meer ruimte en verticaliteit: werkt tweespitsensysteem van Kompany ook tegen Cercle?

AnderlechtVincent Kompany verafschuwt “horizontaal spel”, terwijl Anderlecht vóór Standard wel zo voor de dag kwam. Enter een tweede spits, die RSCA toestaat verticaler te voetballen. Marcheert dat ook tegen ‘de kleintjes’?

4 reacties

 • joeri cools

  1 maand geleden
  @Emanuel, weeral de bal misgeslagen. Wanneer gaat het je ooit lukken. KOMPANY weet maar al te goed dat je materiaal moet hebben . Ik zie het geen enkele andere trainer nog maar proberen met wat hij doet en realiseert. Springen, rennen vallen en weer doorgaan.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Eindelijk een trainer die zichzelf geen lof toezwaait. Het zijn inderdaad de spelers die het moeten doen. Ze kunnen het, ze moeten het dan ook maar bewijzen.
 • Emanuel de Landheer

  1 maand geleden
  ik zie die groene nog doorstoten en van mijn part mogen ze, laat hen maar lekker verder de beker spelen en liefst tot de finale om dan straks te spelen in 1B, zalig toch.
 • eddy ceulemans

  1 maand geleden
  Vincent Kompany verafschuwt "horizontaal spel" Lees ik dat nu goed ? Ze doen verdorie niks anders, waardoor de tegenstander alle tijd krijgt om zich achteraan te hergroeperen. Bovendien worden er jongeren opgesteld ( Sardella, Lissens...) die allesbehalve klaar zijn voor 1A. Geld om goeie ervaren spelers aan te kopen is er niet, dus de ploeg blijft een wankel geheel, zonder scorend vermogen in het middenveld en met flankspelers die er zelden of nooit in slagen om een deftige voorzet af te levere
 1. Europa kan tóch nog voor Anderlecht... als Genk beker wint én in PO1 zit
  Jupiler Pro League
  20

  Europa kan tóch nog voor Anderlecht... als Genk beker wint én in PO1 zit

  Alwéér een seizoen zonder Europees voetbal voor Anderlecht? Nu het uitgeschakeld is in de beker en de route naar play-off 1 immens lastig is met nog wedstrijden tegen Antwerp en Club Brugge? Niet noodzakelijk, want nog voor aanvang van play-off 2 kan de winnaar ervan - Anderlecht? - al zeker zijn van Europees voetbal. Ironisch genoeg heeft paars-wit dan wel de hulp nodig van Racing Genk. De ploeg die hen nota bene uit de beker knikkerde.
 1. Kompany na zege tegen Club: "We hebben onze momenten benut"
  Play

  Kompany na zege tegen Club: "We hebben onze momenten benut"

 2. Tine De Caigny krijgt Gouden Schoen uit handen van Roberto Martínez
  Play

  Tine De Caigny krijgt Gouden Schoen uit handen van Roberto Martínez