Volledig scherm
© Photonews

Marc Coucke koopt Anderlecht voor 80 miljoen euro: dit is alles wat we nu weten

AnderlechtDe kogel is door de kerk: Marc Coucke (52) is de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Dat laat de Brusselse club weten via haar officiële kanalen. Coucke was voorzitter van KV Oostende, maar de Vlaamse ondernemer zal die club nu van de hand doen. Hij betaalt volgens onze informatie 80 miljoen euro voor het hoofdaandeelhouderschap (70 procent). Het aantal aandeelhouders wordt afgeslankt. Coucke wordt voorzitter, Roger Vanden Stock erevoorzitter. 

214 reacties

 • Marcel Bontinck

  3 jaar geleden
  Hoeveel belastingen betaald Verhaeghe van Brugge?.Heeft zijn domicilie in Zwitserland en betaald hier nougabollen.Is enkel naar Brugge gekomen omdat hij in Vivoorde U place wou zetten en toevallig zat de burgemeester van Vilvoorde elke week in Brugge op te tribune.Had Dehaene suporter van Steenokkerzeel geweest dan was Verhaeghe daar nu voorzitter.
 • Wim De Vos

  3 jaar geleden
  Jongens toch, hoeveel zijn er hier niet jaloers op Coucke , wees blij dat de club in Belgische handen blijft.
 • Ahmed Amrani

  3 jaar geleden
  Waarom koop hij niet de grootste en roemrijkste club van het land op? Ok die kosten vijf maal meer, maar daar is wel tien maal meer eer mee te halen. En Brugge is nog dichter bij huis ook.
 • Gil Groenewijn

  3 jaar geleden
  Is verkeerd vergelijken hé , een verpleegster die 'ook' hard werkt maar geen miljard verdient zoals Coucke. Verpleegster mag best mooi betaald worden, maar werk verschaffen aan honderden mensen toch nog net iets meer, vooral als dit 'ondernemen' ook nog risico's voor verlies geld inhoudt. Beetje normaal denken graag en niet afgunstig.
 • Jo Anthierens

  3 jaar geleden
  Er zijn er die Coucke heilig verklaren omdat hij "door hard te werken" een miljard heeft verdiend. Wel, een verpleegster werkt óók hard, verdient op geen 1000 jaar dat miljard, maar wordt amper verloond en gewaardeerd. Zij zal wel Coucke zijn pamper verversen als hij hulpbehoevend is. Tot daar onze huidige samenleving.
 1. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari
 2. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"